Esports

Begiristain garanteix la continuïtat d'Ibrahimovic i de Bojan

El secretari tècnic recorda la contribució decisiva del suec i agraeix la paciència del de Linyola, al qual augura que pot ser el futur 9 del Barça

El secretari tècnic del FC Barcelona Txiki Begiristain ha assegurat que "Ibrahimovic no està en venda" i ha garantit la continuïtat de Bojan Krkic arran del fitxatge de David Villa. Begiristain no ha dubtat a qualificar el davanter asturià i Cesc Fàbregas, el pròxim objectiu de la directiva que encara presideix Joan Laporta, com a jugadors amb perfil del Barça.

Begiristain ha repassat la planificació amb vista a la temporada que ve i ha assegurat que la plantilla "no necessita" molts retocs, en declaracions a Barça TV. El tècnic, però, ha advertit que "hi ha rendiments que abans eren millors i que aquest any han estat pitjors i per tant hi ha posicions que hem de millorar".

Sobre David Villa, que s'ha convertit en nou jugador del Barça, Begiristain ha comentat que es tracta d'un futbolista amb "perfil Barça", que el veu a l'equip "com Leo [Messi] combinant la posició de davanter centre, o bé des de la banda dreta cap al mig".

Ha explicat el secretari tècnic del Barça que Villa "té un perfil de jugadors que fan molt bé la diagonal, que van molt bé a l'espai, que tenen profunditat". Begiristain ha comentat que es tracta d'"una bona notícia" les declaracions realitzades per Cesc Fàbregas, en què assegurava que si abandonava l'Arsenal era per jugar al Barça.

"Aquí el que compta molt és l'Arsenal, quina és la seva decisió, perquè és un jugador importantíssim per a ells. I això ho hem de respectar", ha afirmat. Ha recordat que "de vegades les voluntats dels jugadors no es compleixen", en tenir "un contracte en vigor al qual estan sotmesos", però si Cesc vol vestir-se de blaugrana "és sinònim que s'estan fent molt bé les coses aquí".

"Crec que en algun moment Cesc ha de venir al Barça. No sé quan, però tinc la impressió que és un jugador Barça i que gaudiria molt, però hem de respectar la voluntat de l'Arsenal i el contracte que té", ha indicat.

Ibrahimovic
Pel que fa al paper realitzat per Zlatan Ibrahimovic durant la temporada (21 gols), el secretari tècnic del Barça ha explicat que s'ha de valorar la seva feina durant tota la temporada, no únicament la de l'últim mes.

"Va fer una gran meitat de la temporada. Després ha tingut alguna dificultat, alguna petita lesió i ha tingut dificultats al final. Però en la seva primera temporada, hem de ser molt optimistes. Ibra no està en venda", ha insistit.

Txiki creu que el suec és "un jugador que aporta moltíssim, és un jugador que hem somiat i que volem que continuï". No obstant, el secretari tècnic del Barça ha assegurat que tot això ha de passar perquè el jugador sigui feliç: "S'ha de trobar còmode amb la plantilla i ell també ho ha de dir".

Bojan
En el cas de Bojan Krkic no hi ha dubtes. "Ha tingut dificultats, tens un Leo que marca, un Pedro que arriba i marca 23 gols, amb un Ibra que arriba de fora i que també té protagonisme", ha comentat. Begiristain remarca que Bojan té dinou anys. "Si ell té paciència, nosaltres en tenim més. Tenim moltíssima paciència. I m'alegro que hagi tingut paciència perquè pot ser el 9 del Barça molt aviat", ha insistit.

Touré, Henry i Márquez
També ha analitzat el secretari tècnic el paper de Touré Yayá, qui ha reclamat mitjançant la seva representant, més protagonisme a l'equip de Pep Guardiola. "És un jugador important, molt bo, extraordinari. La qüestió és saber cadascú com es troba, el paper que ha d'assumir. Comptem amb ell per a l'any vinent. Al final has d'admetre la competència i pot ocórrer que no tinguis tants minuts com tu imaginaves", ha indicat.

Begiristain ha dit que si Touré "admet aquesta posició" per al club "perfecte", en cas contrari, si l'ivorià no l'admet i vol parlar "estem obligats", perquè "no tindrem mai un jugador que no hi vulgui estar".

El secretari tècnic s'ha referit també al cas Thierry Henry. Ha comparat aquest cas al de Rafael Márquez. "Hem de ser conscients de quin paper juga cada jugador, dins de la plantilla i aquí és on Henry haurà de decidir", ha indicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.