Esports

Simpatitzants i penyes de l'Akasvayu girona convoquen una manifestació per reclamar la permanència a l'ACB

Bàsquet

El col·lectiu Girona-ACB, format per simpatitzants i penyes de l'Akasvayu Girona, ha convocat per aquest diumenge a la tarda una manifestació a la ciutat de Girona per protestar davant de la possibilitat que l'Akasvayu Girona no jugui la propera temporada a la màxima competició de bàsquet estatal per la crisi econòmica que travessa el club.

En unes declaracions recents a Europa Press, la portaveu del col·lectiu, Raquel Arribes, ha dit que les administracions --Diputació i Ajuntament de Girona-- i la junta directiva, han d'abandonar les "baralles particulars" i trobar les solucions necessàries perquè l'equip continuï competint en l'ACB.

Girona-ACB va obrir una pagina web a Internet 'girona-acb.com' fa unes quantes setmanes per recollir firmes amb aquest objectiu. A dia d'avui 7.400 persones s'han sumat a la iniciativa. Paral·lelament a la versió digital, han repartit per diferents establiments de la ciutat fulls per recollir més suports. Aquestes firmes encara no s'han comptabilitzat.

Arribes ha subratllat que pretenen que a la manifestació d'aquest diumenge, que sortirà a les 19 hores de Fontajau (el pavelló on juga l'equip) i recorrerà diferents carrers de la ciutat, participin "milers de persones" i així llançar un missatge d'unitat. "No ens conformem a no tenir ACB a Girona", ha apuntat.

A més ha dit que els aficionats gironins al bàsquet desconeixen qui és el culpable de la situació econòmica del club ja que no saben a qui "creure". I ha afegit que d'altres clubs de bàsquet de la lliga ACB amb situacions semblants a les que viu l'Akasvayu Girona, han aconseguit liquidar el seu deute i seguir a l'elit del bàsquet.

Ahir, el propietari de la immobiliària Akasvayu i president del CB Girona, Josep Amat, va assegurar que la directiva del club farà tot "el possible" perquè l'equip no perdi la plaça de l'ACB a causa del deute històric de l'entitat, que va xifrar en 6,58 milions d'euros, i va criticar la posició de l'Ajuntament i la Diputació de Girona, que aquesta setmana van considerar inviable la continuïtat a l'ACB i van situar el deute en nou milions.

Amat va fer una defensa de la seva gestió al capdavant del club i va censurar que aquesta mateixa setmana la Diputació de Girona i l'Ajuntament de la ciutat hagin donat per mort el projecte del club a l'ACB, i alhora els va recriminar el seu "immobilisme" i que no acceptin les possibles solucions ofertes pel club per saldar el deute de l'entitat que ascendeix, segons les dades presentades, a 6,58 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.