Futbol català

Dos gols molt saborosos

Futbol. Debutant a tercera després de tres ascensos seguits, el davanter Dani Alonso (Olot) celebra la primera titularitat amb una gran actuació

Roger Vidal i Jordi Roca (2 gols) i Xavi Berga i Sergi Arimany (1) eren els golejadors de l'Olot en les tres primeres jornades, abans del partit de diumenge contra l'Amposta (2-1) –segon triomf en dos partits a casa. Tots quatre ja havien jugat a tercera i tots quatre sabien què era fer-hi un gol–. Però el cinquè golejador de l'Olot ni havia jugat a tercera ni, per tant, havia marcat en el grup cinquè. Dani Alonso va ser decisiu amb els seus dos primers gols a tercera, que assaboreix amb ganes. “Fins ara, no jugava gaire i el primer dia vaig tenir la sort de marcar. Estic molt content.”

Amb un xut que va tocar al travesser abans d'entrar (1-0, 4') i, després d'una pilotada defensiva (2-1, 49'), Dani Alonso es va estrenar com a golejador de tercera. En l'1-0, Alonso explica que es va desmarcar i va rebre un gran servei en profunditat de Berga. En el 2-1, al camp de patates que es va convertir el camp per la pluja, Alonso, rellevat per Robert (73'), va xutar amb la punta del peu perquè la pilota no quedés frenada pels bassals d'aigua.

Set minuts

Alonso només havia jugat set minuts en les primeres tres jornades. Robert i Arimany havien estat els davanters titulars de l'equip, amb la inclusió en alguna ocasió de Roca.

Alonso juga a l'Olot per quarta temporada. Ha participat en els tres ascensos recents de l'equip, a preferent el 2009, a primera catalana el 2010 i a tercera, el juny passat. El davanter, de 24 anys, forma part de la desena de jugadors de la plantilla olotina que ha pujat tres cops de manera consecutiva. “Va ser un dels jugadors que vaig fitxar jo a primera regional”, destaca el seu entrenador, Nitus Santos. L'extècnic del Peralada lloa el treball d'Alonso, “un jugador baixet i de tronc inferior fort”, comenta.

Golejador i extrem

Alonso ha marcat 49 gols en els tres últims anys a l'Olot (23 a primera regional, 14 a preferent i 12 a primera catalana). El curs passat, va actuar més d'extrem i va fer més assistències que gols -Robert en va marcar 21 i Arimany, 16-. L'exjugador del futbol de base de l'Olot i del Vilobí veu que a tercera els errors es paguen. “No pots sortir al camp i badar. Si ho fas, el rival se n'aprofita. Cal estar al loro.”

T6ts dos gols acosten Alonso a la titularitat en el Rubí-Olot de demà, en la cinquena jornada de lliga. L'amerenc confia contribuir al fet que l'Olot puntuï per primer cop a fora.

LES FRASES

Fins ara no jugava gaire. Però gràcies als companys i a la confiança del tècnic, vaig tenir la sort de marcar. Estic molt content
En Dani sempre n'ha fet, de gols. És un jugador baixet, llest i que remata bé de cap
Joan ‘Nitus' Santos
ENTRENADOR DE L'OLOT
Hi ha companys que coneixen més la categoria. A tercera, si t'equivoques, el rival se n'aprofita
Dani Alonso
DAVANTER DE L'OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.