Xavi arribarà avui al centenar de partits en la Champions

L'MVP de l'última final no ha parat de sumar des que va debutar el 1998 a Old Trafford

L'MVP de l'última final de la Champions a Roma, l'escollit millor migcampista de l'última edició guardarà per sempre més un record especial del partit d'aquest vespre a Kíev. I és que Xavi Hernández jugarà avui el seu partit cent en la màxima competició europea. Una dada que només està a l'abast dels més grans i que explica l'excel·lent rendiment que ha tingut en les dotze temporades que fa que és en l'elit del futbol mundial.

Des del seu debut el 16 de setembre del 1998 contra el Manchester United, Xavi Hernández només ha estat absent en una edició de la màxima competició europea. Va ser el primer any de Frank Rijkaard (2003/04), en què el Barça va jugar la copa de la UEFA. Els seus números són irrefutables, i es converteix en el setzè jugador que arriba a una xifra mítica. Xavi, amb contracte amb el Barça fins al 2014, està en disposició d'enxampar el retirat Paolo Maldini que amb 140 partits és qui més n'ha diputat en la Champions. Campió a París el 2006 –on es va quedar a la banqueta, perquè acabava de sortir de la lesió més greu que ha tingut com a futbolista– i a Roma el 2009 –on va ser determinant fins al punt de ser escollit el millor jugador de la final–, el blaugrana es converteix en el primer jugador sorgit del planter del Barça que arriba a aquest número. De fet, únicament un blaugrana, Thierry Henry (amb 111), l'avantatja en una classificació que lidera al davant de Puyol (93), Valdés (64), Iniesta (57), Cocu (50) i Kluivert (50). A punt d'arribar als 500 partits oficials amb la samarreta blaugrana –només Migueli, amb 548, el supera–, el de Terrassa ha fet sis gols en les onze temporades que ha disputat la Champions. El primer va ser contra l'Hertha de Berlín (1999/00) i els tres últims en l'edició passada: en la prèvia contra el Wisla i contra el Basilea i l'Sporting de Portugal.

UNS RÈGISTRES ESPECTACULARS

15 jugadors han disputat més partits que Xavi en la màxima competició continental. A banda de Paolo Maldini, que encapçala el rànquing amb 140 partits, també el superen Raúl (130), Roberto Carlos (128), Ryan Giggs (126), Paul Scholes (117), Gary Neville (113), Clarence Seedorf (112), Thierry Henry (111), Xevtxenko (110), Beckham (109), Figo (107), Khan (107), Morientes (103), Strand (103) i Casillas (100). 106 són els partits totals que ha jugat Xavi en competició europea. Als 99 disputats en la màxima competició continental, cal sumar-hi els set que va jugar en l'edició de la copa de la UEFA de la temporada 2003/04. En aquests set partits, Xavi va fer un gol al camp del Panionios. De fet, Xavi va arribar al seu partit cent a Europa la temporada passada. Va ser en la lligueta prèvia contra el Xakhtar Donetsk. 6 gols ha aconseguit Xavi en la màxima competició continental. Tres els va aconseguir la temporada passada. En el camí fins a Roma, Xavi va marcar contra el Wisla de Cracòvia, el Basilea i l'Sporting de Portugal. Els altres tres van ser contra el Celtic de Glasgow (en l'edició del 2007/08), contra el Juventus en els quarts de final de la temporada 2002/03 i el primer contra l'Herta de Berlín (1999/00).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.