Messi, el jove rei del futbol

L'argentí va arrasar amb més de mil vots i ja és, oficialment, nou monarca

Va obtenir 721 vots més que Cristiano, un avantatge que il·lustra unanimitat

Xavi (196) i Iniesta (134) van acabar tercer i cinquè, respectivament

LEO MESSI
«És una bona manera d'acabar un any magnífic per als companys i l'afició, i per a mi»
XAVI, SOBRE LEO
«Crec que ja és comparable a Maradona; tant de bo el puguem gaudir molts anys»
EL SEU GERMÀ
«Avui és un dia per recordar tot el que vam patir i el que va costar que ens adaptéssim»

Ahir a les nou en punt del vespre, va tenir lloc la coronació de Leo Messi com a nou rei del futbol. La condició esperava només l'oficialitat de la FIFA, ja que des fa un parell de temporades cap jugador resulta tan desequilibrant com l'argentí. Ahir ja no va quedar dubte per al debat. Amb 1.073 punts contra els 352 del segon classificat, el defensor del títol, Cristiano Ronaldo, el davanter del Barça va ser erigit nou monarca del futbol, segons el parer dels seleccionadors i els capitans dels 147 combinats nacionals adscrits a la FIFA.

«Ni en somnis hauria imaginat una nit com aquesta», va reconèixer Messi hores abans de rebre el premi.

La diferència permet parlar d'una mena d'unanimitat virtual: mai abans un guanyador del FIFA World Player havia obtingut una diferència tan destacada respecte del seu perseguidor. Caldrà recordar els 257 vots que van separar Cristiano de Messi l'any passat. Aquest any, l'argentí l'ha avantatjat en 721.

La presència de tres nois del planter del Barça va ser el punt final de l'homenatge a la cultura de club blaugrana. «Som alumnes d'una escola que ens ha educat i ens ha format», diu Xavi. «Qualsevol de l'equip podria estar aquí ara», va comentar Iniesta. Tots dos van coincidir que «el que importa, sempre, és el col·lectiu». Sobre això, Leo Messi afegia: «S'està reconeixent la feina que fa el club en temes de formació de jugadors. Però no només es pot veure en premis com aquest, sinó repassant la plantilla del primer equip.»

La votació va repetir el podi de la Pilota d'Or, que completa Xavi Hernández –actual Pilota de Bronze–, amb 196 vots. Iniesta, que s'estrenava, va acabar cinquè (134), rere Kaká, quart amb 190 vots.

«Vull agrair als que em van votar, perquè són companys de professió, i això fa que el premi sigui bonic. Vull compartir el premi amb els meus companys. És una bona manera d'acabar un any magnífic per al Barça, per al meu equip i per a mi.» Així de breu, i sense deixar entreveure emocions, va parlar Leo Messi davant el públic del Kongreusshaus de Zuric.

El miraven des de les butaques els seus familiars. Els Messi al complet, el pares Jorge i Celia, i els germans, Rodrigo Matías i Marisol, van presenciar la coronació del jove rei del futbol (només dos anys més gran que Ronaldo, el més jove a guanyar el trofeu, amb vint anys). «En un dia com avui recordes de tot el que vam patir, i tot el que va costar que ens adaptéssim a la nova vida que Leo va iniciar a Barcelona», s'emociona Rodrigo. «Mires enrere i et convences que tots els sacrificis van valer la pena», assegura Jorge.

Un futboler com Xavi es va desfer en elogis cap a la figura, gegant de Messi. «És únic. Està fent història i té vint-i-dos anys. Tant de bo el puguem gaudir molt temps més. Crec que ja és comparable amb Maradona. Ho té tot, físic, tècnica, caràcter, agressivitat...», va enumerar el vallesà, que va repetir ahir presència en la gala, el dia de la coronació del jove rei del futbol.

CLASSIFICACIÓ

Leo Messi
(Barça)
1.073 C. Ronaldo
(Madrid)
352 Xavi
(Barça)
196 Kaká
(Madrid)
190 Iniesta
(Barça)
134

Xifres i anècdotes

Dels 147 capitans, 87 van triar Leo com a primera opció. Pel que fa als seleccionadors, 95 van fer el mateix. A més, onze seleccionadors i cinc capitans van apostar per un podi totalment blaugrana. Entre les votacions, sorprèn la indiferència del seleccionador brasiler Dunga respecte al «fenomen Messi», que no apareix en cap dels tres vots de l'entrenador. Destaca també la presència de Carles Puyol entre els vots a millor jugador de la FIFA per part del seleccionador de Namíbia i la incapacitat del bielorús cedit pel Barça, Alexander Hleb, que es va equivocar en votar i li van anul·lar el vot. Diego Maradona, tot i haver elogiat sovint Xavi, es va oblidar d'ell i va votar Drogba, Rooney i Ibra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.