Pep Guardiola

Entrenador del Barça

Guardiola: «Que sapigueu que no volem viure del que vam fer»

«Som un equip que molts cops acaba amb més targetes que els rivals, és així»
«Un caràcter fort, temperamental. Potser algun dia ens quedarem amb 10, és així»

Seriós, molt seriós. Fins i tot desafiador davant d'aquells que ja volen veure un senyal de baixada de nivell perquè s'ha començat l'any amb un empat. Guardiola, sense gaire veu, com altres cops, però seriós com pocs cops, va voler deixar clar quina és la lectura del partit d'ahir: «Això ens farà millors de cara al futur.» D'això s'aprèn. Cal aprendre, millorar, i seguir a totes. Guardiola ja pensava en un equip com el d'ahir, «que ens esperaria a dalt, que ens collaria», va dir. «Ens ha costat superar la primera fase de la seva pressió. El partit s'ha tornat d'anada i tornada. Ara, això ens farà millors de cara al futur», va afegir. I és que va ser un partit en què l'empat va ser just: «Ha estat igualat. Tots dos hem tingut ocasions, ningú ha dominat el joc.» Guardiola va ser especialment contundent quan li van preguntar si es penedia de no haver tingut Messi, contestant que «no». Res més. Tampoc es va estendre quan li van preguntar si el molestava poder perdre el lideratge: «No em preocupa.» Ahir, no estava gaire dialogant.

Més coses va dir quan va tocar parlar d'un dels aspectes més destacats, l'actuació arbitral. Guardiola no es va estar de recordar: «Som un equip que molts cops acaba amb més targetes que els rivals, que ens xiulen més faltes que als altres. Però això ens farà ser conscients d'on som, ens farà més forts. Ens permet saber que ens cal afinar algunes coses i seguirem guanyant partits.» Pel que fa a l'arbitratge, es va parlar molt de les faltes xiulades a Ibrahimovic, a qui Guardiola va demanar calma, ja que admet que el suec té un caràcter molt dur: «L'Ibra té un caràcter fort, temperamental. Potser algun dia ens quedarem amb 10, és així. L'Ibra ha de ser fort, no pot preocupar-se del que no pot controlar. No pot perdre el control si li xiulen faltes. Ha de ser fort.» De fet, el que més ràbia feia a Guardiola va ser que no hi hagués hagut continuïtat en el joc, i malgrat tot, va dir: «Ens hem d'oblidar de tot el que no podem controlar. Felicito l'àrbitre, no hi entro.»

Sobre noms propis, Guardiola va lloar Jonathan: «En un partit molt complicat, s'ha mogut bé, ha jugat amb criteri.» I del canvi de Bojan, va admetre: «Potser he esperat una mica massa.» I quan li van preguntar sobre si creia que Pedro creava poc perill, va defensar el canari: «No podem esperar que faci el que fa Messi. De Messi n'hi ha un. No li podem demanar a un noi que ha costat zero euros que a més faci més, si ja marca i ja juga molt bé. Temps al temps, i més amb la gent jove.»

La conclusió, doncs, és prou clara: «Empatar pot passar perfectament, en un partit dur després de les vacances, jugant contra un gran equip. Cal corregir, insistir. No volem viure del que vam fer. Volem continuar competint bé.»


ARBITRATGE


IBRAHIMOVIC



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diploma per a Èlia Canales

Girona/París
 

Corsaris de París

 
 

Or català 8 anys després

Sant Andreu de Llavaneres
 

Oriol Romeu torna a casa

Girona
 

El Nàpols, en el camí

Girona
 

Jordi Fernández els envia a casa

BADALONA / lillA (frança)
 

Sèries? Dues tasses

París / Girona