Jonathan dos Santos crema una altra etapa i debuta a primera com a titular

En el primer partit sense Seydou Keita i Touré Yaya, Pep Guardiola va girar la vista cap al Miniestadi i, en lloc de fer alguna prova tàctica amb homes consolidats en el primer equip com ara Piqué i Txigrinski, va donar la titularitat al jove mexicà Jonathan dos Santos, que debutava així en la lliga amb els colors barcelonistes. El germà petit de Giovani dos Santos ja havia fet la pretemporada amb el primer equip, havia debutat amb el Barça en el partit de copa del Rei contra el Cultural Leonesa i després, fins i tot, havia jugat un minut contra l'Inter en la lliga de campions. Ahir li va arribar el torn a primera, jugant 58 minuts fins que va ser substituït per Andrés Iniesta. Jonathan, que en seure a la banqueta va necessitar gel a la cama per una inflamació sense importància, va jugar caient més a la banda dreta acompanyant Xavi i Busquets i va mostrar un altre cop el caràcter i la visió de joc que se li havia vist en els partits de copa contra els lleonesos. Jonathan va buscar insistentment l'aliança amb Henry i la passada a l'espai, tot i que li va faltar continuïtat. Amb 19 anys, Jonathan continua cremant etapes, ja que el darrer setembre va debutar amb la selecció absoluta mexicana. Ahir li va tocar tancar la progressió somiada: arribar al primer equip del Barça després d'haver començat a jugar-hi amb l'infantil B.

«Estava nerviós.»

Al final del partit, el migcampista mexicà va comentar que estava nerviós: «Potser no ho semblava, però sí que tenia nervis de jugar davant de tanta gent i contra un bon equip com és el Vila-real. Guardiola m'ha dit just abans del partit que jugaria de titular, i la veritat es que m'ha sorprès perquè no m'ho esperava. M'ha dit que jugués com sempre, com ho sé fer, que no em posés nerviós.»

Jonathan, de fet, s'ensumava que podia tenir minuts aquests dies sense els africans Touré Yaya i Seydou Keita, però la titularitat, no: «Sabia que seria un mes important per a mi, perquè podia tenir minuts, espero continuar així.» Guardiola va lloar el seu partit. I també Xavi, que va admetre que «es un noi que promet, ha jugat amb molt de caràcter».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diploma per a Èlia Canales

Girona/París
 

Corsaris de París

 
 

Or català 8 anys després

Sant Andreu de Llavaneres
 

Oriol Romeu torna a casa

Girona
 

El Nàpols, en el camí

Girona
 

Jordi Fernández els envia a casa

BADALONA / lillA (frança)
 

Sèries? Dues tasses

París / Girona