Abidal s'afegirà aquest vespre al club dels cent

El lateral francès arribarà a Tenerife al centenar de partits amb la samarreta blaugrana

El defensa, que no ha fet cap gol, va ampliar al novembre el seu contracte fins al 2012

Malgrat que unes molèsties als isquiotibials de la cama dreta li han impedit exercitar-se amb normalitat durant aquesta setmana (no va jugar contra el Sevilla en la copa del Rei), Eric Abidal va entrar finalment en la convocatòria i va viatjar ahir a Tenerife amb la resta dels seus companys. El francès, bàsic en els plans de Guardiola, tornarà aquest vespre a l'equip en un enfrontament que per sempre més guardarà en la memòria. El d'avui serà el seu partit número 100 amb la samarreta del Barça, una circumstància que evidencia la importància que ha tingut en les tres temporades que fa que Abidal és integrant del conjunt blaugrana.

Arribat per completar l'últim projecte de Rijkaard com a entrenador blaugrana –va ser un dels tres reforços juntament amb Gabi Milito i Thierry Henry–, el francès ha estat sempre inqüestionable en una banda esquerra que en les dues primeres temporades va compartir amb Sylvinho i que des d'aquest estiu es combina amb el brasiler Maxwell. Precisament, l'arribada de l'exjugador de l'Inter feia presagiar que aquesta temporada el francès hauria de dosificar molts més minuts, cosa que, completat el primer terç de la temporada, de moment no s'ha produït. Els 21 partits (10 en la lliga i 6 en la Champions) que ha disputat aquesta temporada determinen que el seu pes dins de la plantilla continua intacte. De fet, el mes de novembre passat la directiva blaugrana va decidir ampliar-li un any més el contracte –expirava l'estiu del 2011–, amb la qual cosa el francès té dues temporades al davant per aconseguir el primer gol com a blaugrana, una circumstància que continua sent la seva gran assignatura pendent, tot i que és un jugador amb un tall clarament defensiu. De fet, en les deu temporades que fa que és en l'elit –abans de fitxar pel Barça havia jugat dues temporades en el Mònaco, dues més en el Lille i tres en l'Olympique de Lió–, el francès només ha marcat dos gols. Tots dos els va aconseguir amb la samarreta del Lió en la copa de la lliga, una circumstància que reflecteix el poc bagatge golejador d'un jugador que en cercles íntims ha reconegut que no li agradaria marxar del Barça sense haver-hi fet almenys un gol. Amb l'arribada de Guardiola s'ha vist un defensa que s'hi fa més en atac, i precisament en l'últim derbi contra l'Espanyol va estar a punt de sorprendre Kameni amb una bona rematada. Jugador bàsic en la selecció francesa –Domenech, a diferència de Guardiola, el fa jugar de central–, de la seva trajectòria en el Barça només lamenta la targeta vermella que va veure en les semifinals contra el Chelsea i que li va impedir disputar la final de Roma contra el Manchester United.

ABIDAL EN XIFRES

13 títols ha aconseguit Eric Abidal en les deu temporades que fa que és professional. Als sis títols obtinguts aquesta temporada amb el conjunt blaugrana, cal afegir-hi els set que va guanyar a França. El lateral blaugrana va guanyar tres lligues (2005, 2006 i 2007) i tres supercopes de França (2004, 2005 i 2006), i una altra supercopa amb el Mònaco en la seva primera temporada a la màxima categoria del futbol francès (2000). 2 gols ha fet el francès en tota la seva carrera. Tots dos els va aconseguir en l'etapa en el Lió i en la mateixa competició. Va ser en la copa de la lliga. El primer gol el va fer el 2004 al camp del Lille (en els setzens de final) i no va impedir la derrota del seu equip (3-2). El segon, el gener del 2007, va servir perquè el seu equip eliminés el Le Mans en les semifinals (1-0). Del Mònaco i del Lille, va marxar-ne sense haver marcat cap gol. De moment, com en el conjunt blaugrana. 2 Cops ha estat expulsat Abidal en els 99 partits que ha disputat amb la samarreta blaugrana. Totes dues la temporada passada: a Stamford Bridge en la tornada de les semifinals de la Champions i contra el Vila-real al Camp Nou en una jornada en què es va haver de posposar el campionat de lliga blaugrana (3-3). Abidal no és un jugador dur. La prova és que, amb el Barça, només ha vist onze targetes grogues. Vuit en la lliga, dues en la copa i una en la Champions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.