Guardiola posa ordre

El tècnic recorda que els èxits de l'any passat van ser una «excepcionalitat»

Avisa que a partir d'ara apareixeran molts rumors falsos sobre altes i baixes

També adverteix el club que ara no és el moment de parlar de la renovació

Ja sigui pel crèdit que li donen els èxits de l'últim any i mig o per la fermesa de les seves conviccions, ja fa temps que Pep Guardiola marca l'agenda del barcelonisme i esbandeix amb la paraula cada una de les polèmiques que apareixen al voltant de l'equip i del club. Ahir, va aprofitar la roda de premsa prèvia al Barça-Sevilla per fer un diagnòstic clar i contundent de l'estat mental de la plantilla i de l'eliminació de la copa del Rei; per donar un toc d'atenció a la premsa i per advertir la directiva que ara no és el moment de tractar el tema de la seva renovació. Pel que fa a l'aspecte purament esportiu, va repetir l'exercici de responsabilitat que ja havia fet després del 0-1 al Sánchez Pizjuán. «Continuo pensant que vaig fallar als meus jugadors. És cert que hem d'estar orgullosos d'haver-ho donat tot i d'haver caigut sent el que som, però en una eliminació mai hi ha coses bones.» Això sí, el tècnic va recordar que qualsevol comparació amb el que va succeir durant l'any 2009 serà dolorosa: «L'excepcionalitat és el que va passar l'any passat. En la vida de l'atleta sempre es perd més del que es guanya.»

Els rivals pressionen.

Mirant cap al futur, Guardiola es va mostrar confiat que l'equip superarà el daltabaix de la copa –«està molt bé que els afectin les coses, perquè això demostra que estimen la seva professió», va dir en referència als plors d'alguns jugadors després de l'eliminació– i va avançar que guanyar aquesta lliga no serà gens fàcil: «Tinc la percepció que el nostre rival [en referència al Real Madrid] perdrà molt pocs punts, i nosaltres tampoc podrem fallar gaire.»

Desmentiment preventiu.

Respecte a les conseqüències negatives que pot comportar l'eliminació de la copa, Guardiola va reconèixer que a partir d'ara el fet de tenir només un partit a la setmana podria ser un factor de desconcentració per a la plantilla. Sobretot, pel que pugui aparèixer a la premsa: «Jo ja ho sé, que en aquestes setmanes es parlarà molt d'eleccions i de fitxatges. Es parlarà de jugadors que marxaran a canvi d'altres que han de venir... Anticipo que tot el que direu serà mentida. Però haurem de conviure amb això.» Un desmentiment preventiu que enllaça directament amb el que va succeir en aquest mercat d'hivern, quan el tècnic va haver de desmentir l'arribada de Robinho.

«Estic fort.»

També va parlar Guardiola del seu estat anímic després d'haver deixat escapar el primer títol des que seu a la banqueta: «Ja ho havia viscut com a jugador; és una sensació molt semblant. Estic fort, amb ganes. Ho continuarem intentant.» Tot i aquesta ensopegada puntual, la directiva manté la ferma intenció de renovar el tècnic al més aviat possible. Guardiola, però, ho té clar: «Quan toqui ho parlarem amb calma. Sempre estic obert a tot quan el president em crida, però ara l'únic que importa és el Sevilla.»

Molest per les filtracions a la premsa

El tècnic lamenta que certes informacions l'obliguen a parlar de la seva renovació i noaclareix quan prendrà la decisió final
D.C

Les informacions aparegudes ahir en un parell de mitjans de comunicació en què s'exposaven alguns detalls del contracte de renovació que la directiva té pensat oferir a Guardiola van obligar el tècnic a parlar una altra vegada de la seva continuïtat. Però Pep no només es va negar a parlar sobre el tema, sinó que va reconèixer que aquesta filtracions internes el molesten: «Sí, perquè fan que hagi de respondre preguntes sobre un tema que no m'agrada gens.» L'actual directiva està molt interessada a acordar aquesta renovació, ja que representaria un èxit de gestió i podria servir d'aval per a una futura candidatura continuista, però el tècnic ho té molt clar: la seva intenció inicial és continuar en el càrrec, però no vol que ningú l'utilitzi com a arma electoral i preferiria prendre una decisió més endavant, quan intueixi com pot acabar aquesta temporada pel que fa als resultats i la motivació: «El president ja ho sap. Ara arribarà el procés electoral, els socis hauran d'escoltar els candidats... i la meva única feina és fer que l'equip penqui. Ja hi haurà temps de parlar d'altres coses.» Guardiola, de fet, no va donar cap pista de quan prendrà una determinació; va admetre que no té per què ser el mes de juny però també va defensar que posposar-la en el temps en cap cas perjudicarà el projecte esportiu: «El 99% dels jugadors d'aquesta plantilla continuaran la temporada que ve, perquè són bons, perquè el club els vol i perquè tenen contractes llargs. I si els jugadors tenen aquest amor per la seva professió, segur que en continuaran disfrutant, independentment de qui sigui l'entrenador.»

Poques hores després de la compareixença de Guardiola, va ser Joan Oliver qui va explicar els temes tractats durant la comissió delegada celebrada a les instal·lacions del Camp Nou. El director general va negar que en la reunió s'hagués acabat de validar la proposta de contracte del tècnic, com s'assegurava en algunes informacions: «És un tema que la junta només ha tractat un cop, cap al mes de maig. Ara és un tema de la secretaria tècnica. És un procés d'aproximació.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.