L'alçament del segon

La carrera de Palop, el botxí de la copa, va enlairar-se quan es va cansar de viure a l'ombra de Cañizares

Andreu Palop va ser el botxí del Barça en els vuitens de final de la copa del Rei. Les seves aturades providencials van permetre al Sevilla caure derrotat només per 1-0 i classificar-se per als quarts pel valor doble dels gols fets fora de casa. Va ser una actuació brillant que va permetre als seus continuar vius en la competició i posar fi a l'invencible Barça de Pep Guardiola. Una més en la trajectòria d'un porter que va saber fer un pas decisiu i valent per no condemnar la seva carrera futbolística a un ostracisme immerescut per les innegables qualitats que atresora.

Format al València, Palop va començar a despuntar al Vila-real, on el van cedir la temporada 1997/1998 i on va aconseguir l'ascens a primera divisió, fent molt bones actuacions en la màxima categoria. El València va decidir recuperar-lo quan va acabar la temporada, però amb el seu retorn a casa la seva trajectòria es va aturar en sec. I, de fet, ho va estar durant els sis anys en què es va mantenir a l'ombra de Santi Cañizares. Va guanyar títols, sí, però en aquests sis anys només va jugar 43 partits. Cansat de tenir el paper de l'etern suplent, un paper que molts segons porters assumeixen amb resignació i sense cap tipus de motivació per capgirar la situació, va decidir marxar al Sevilla a l'estiu de l'any 2005.

Amb el conjunt andalús, Palop ha continuat guanyant títols, però el més important per a ell, sentint-se protagonista i no una mera comparsa. Com per exemple en l'eliminatòria dels vuitens de final de la UEFA del 2007 contra el Xakhtar, en què un gol seu va permetre al Sevilla anar a la pròrroga i eliminar els ucraïnesos. Els andalusos van acabar guanyant el títol en la final de Glasgow contra l'Espanyol, on, per cert, va aturar tres penals.

Si el Sevilla acaba aconseguint l'edició d'enguany de la copa del Rei, molta part del mèrit haurà de recaure en Palop, per les seves aturades contra el Barça. Puyol el va assenyalar com un dels responsables de la eliminació dels blaugrana. «Si no hi hagués estat, avui parlaríem d'una altra cosa.» El fet que Palop és un gran porter, però, al FC Barcelona ja ho sabien. Fa uns anys, el tècnic de porters blaugrana, Juan Carlos Unzue, elogiava les seves qualitats abans d'un duel entre els dos equips. «És ràpid, bo en l'un contra un. Necessitava un lloc on tenir tranquil·litat. Crec que està entre els 4 o 5 millors porters d'Espanya», va dir. Precisament, en la selecció estatal va barrar el pas a Víctor Valdés per anar com a tercer porter a l'Eurocopa del 2008. Malgrat tot, però, encara no ha debutat amb l'absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.