Txiki deixa entreveure que no continuarà al Barça

Begiristain es declara un home de Laporta, i recorda que aquest plega

Afegeix que si guanya un continuista i vol que es quedi, s'ho pensarà

Guardiola va assegurar que li agradaria continuar treballant amb ell

el futur
«Jo sóc un home de confiança del president en els últims set anys, i ell se'n va»
l'anunci del pep
«Volem deixar un equip complet, i era important
assegurar la seva continuïtat»

En la roda de premsa en què Pep Guardiola va anunciar que la seva voluntat era continuar una temporada més dirigint el primer equip, al costat del de Santpedor hi havia Txiki Begiristain. El secretari tècnic del Barça, però, va optar per tenir un paper secundari en la transmissió de la bona notícia, conscient que possiblement ja no participarà en la negociació del futur contracte del tècnic la temporada que ve. Txiki també acaba el seu vincle amb el club a final d'aquesta temporada i durant molt temps s'havia parlat de la seva renovació com una de les prioritats de Joan Laporta. Ell, però, conscient que hi ha eleccions ha optat per no ampliar el seu contracte i, sentint-lo ahir, va deixar entreveure que el seu cicle com a màxim responsable esportiu del Barça s'acabarà amb l'adéu a la presidència de Laporta. «Jo sóc un home de confiança del president en els últims set anys, i ell se'n va», va afirmar.

Al marge d'aquest motiu, que ja té un pes important, Begiristain també ha patit molt desgast després d'estar set anys en un càrrec tan important i no descarta provar una nova aventura –té ofertes per fer de mànager de diversos equips de la lliga anglesa– o prendre's un petit descans. De fet, no va confirmar la seva continuïtat encara que guanyés les pròximes eleccions una candidatura continuista que li proposés continuar. «M'ho pensaria. No descarto quedar-me encara.» Guardiola ahir va dir que li agradaria molt continuar treballant amb ell en el futur. Això, però, ja dependrà del model esportiu pel qual aposti el futur president de l'entitat i s'ha de recordar que la figura d'un secretari tècnic és prou important per tenir la confiança de tota una junta directiva.

Begiristain va valorar molt positivament l'anunci fet per Guardiola d'acceptar continuar entrenant l'equip una temporada més, encara que va reconèixer que a ell i al club li hagués agradat que ho fes per més temporades, encara que entenia la voluntat de Guardiola de voler anar any per any. Txiki també es va mostrar molt satisfet, perquè si finalment acaba la seva etapa com a secretari tècnic aquest curs, haurà deixat la parcel·la esportiva en molt bona situació. «Volem deixar un equip complet, i en aquest sentit era important assegurar la continuïtat de l'entrenador», va concloure.

«És el millor secretari tècnic del món»

Joan Laporta sempre ha estat un gran defensor de la feina feta per Txiki Begiristain. Ahir, un cop més, va lloar la seva actitud respecte a la mostra de fidelitat que va mostrar-li. «La figura del secretari tècnic correspon a la junta. És la millor decisió que he pres. El Txiki ha fet una feina excel·lent i ha obtingut grans resultats», va afirmar. El president blaugrana té molt clar que ell continuaria apostant pel binomi Begiristain-Guardiola per continuar dirigint la parcel·la esportiva, perquè la seva relació és «fluïda» i perquè «parlen el mateix llenguatge, l'idioma del futbol». «Jo crec que Txiki és el millor secretari tècnic del món, però la decisió serà del nou president», va afirmar. Laporta, però, també entendria que Begiristain optés per no continuar i descansar després d'uns anys esgotadors. «Fa set anys que hi és i això també té un desgast enorme. Ha hagut d'aguantar de tot, però és fort», va dir referint-se a les crítiques que ha rebut Txiki per alguna de les decisions que ha pres durant els seus anys en el càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.