El Barça visita Gijón en un dissabte propici per allunyar-se més del Madrid

Sense el lesionat Dani Alves, el dubte és com reconstruir la defensa

L'Sporting sol mossegar, però sempre ha caigut a les mans dels blaugrana

La jornada del Barça durarà avui 180 minuts. Començarà a Gijón i acabarà a la Corunya. Descansat tant físicament com mentalment, el campió té una oportunitat per deixar el Real Madrid encara més lluny. Els escenaris, de fet, ajuden a ser optimista. El Molinón és un estadi que sol portar bona sort als blaugrana, mentre que el Madrid, sense Cristiano Ronaldo i amb moltes baixes, no guanya des del 1992 al camp del Deportivo de la Corunya.

Per a Pep Guardiola, però, tot queda reduït a 90 minuts. Tant és el que passi a Galícia, el tècnic català té clar que la lliga no es decideix ja, i que toca centrar-se en un rival, en un partit, en 90 minuts. Un partit en què el vent bufa a favor del Barça. L'únic maldecap és la baixa d'última hora per lesió de Dani Alves, fet que obligarà a moure Carles Puyol al lateral dret. Sempre que el capità ha jugat en aquesta posició, ha rendit a un alt nivell. El problema és que Puyol no es pot clonar i queda el seu buit a l'eix de la defensa, on caldrà veure qui acompanya Piqué. Milito podria tenir la seva oportunitat per demostrar que s'ha recuperat del tot, i també hi ha l'alternativa de Txigrinski. Tampoc hi serà el sancionat Seydou Keita, però al mig del camp ja no hi ha maldecaps. Ni el malià ni Touré Yaya han arribat a la final de la copa d'Àfrica. L'ivorià ja ha tornat i viatja a Astúries amb possibilitats de jugar de titular. L'alternativa és Sergio Busquets, que ja té l'alta. El temut gener sense els africans, doncs, ha passat com si res, més enllà de l'eliminació en la copa contra un Sevilla que tampoc tenia alguns jugadors africans clau. En atac, Guardiola també té diverses opcions. El dubte és apostar per Pedro o per un Henry que ha viscut una setmana en què va haver d'entonar el mea culpa pel seu moment de forma.

La nova rutina del Barça, doncs, és ben diferent a la de fa un mes. Dies de descans, amb sopars inclosos, entrenaments amb més pausa, cames menys carregades, i un objectiu prou clar: manar amb autoritat en la lliga. Al davant hi ha un equip voluntariós, amb un d'aquells tècnics que cau bé a Guardiola, Manolo Preciado. Un equip amb una afició entregada, però amb una realitat esportiva a anys llum dels blaugrana. L'equip asturià ha perdut els darrers dies jugadors importants com ara el migcampista Míchel, i s'ha reforçat amb Lola Smiljanic. Malgrat aquest reforç, Preciado continua amb una plantilla reduïda just ara que l'equip només ha guanyat un dels últims set partits, i farà debutar com a titular el jove Portella, el nou talent sorgit de l'escola de Mareo.

SPORTING-BARÇA
SPORTING:
Juan Pablo, Lora, Gregory, Botía, Canella, Portelleta, Rivera, Luis Morán, Carmel, Diego Castro i Bilic.
BARÇA:
Víctor Valdés; Puyol, Piqué, Milito o Txigrinski, Abidal; Touré Yayá, Xavi, Iniesta, Messi, Ibra i Henry o Pedro.
ÀRBITRE:
Paradas Romero (col·legi andalús).
ESTADI:
El Molinón, 20.00 hores (Gol T. i Canal +).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.