Golejada sense desgastar-se del Barça davant del Racing (4-0)

El Barça no va necessitar gaire esforç per golejar el Racing per 4 gols a 0

L'equip va ser superior però es va avançar gràcies a dues errades dels cantàbrics

Henry va tornar a ser titular i va fer el seu tercer gol, aquest cop de falta directa

Iniesta, el jove Jonathan i Márquez, a pilota aturada, debuten com a golejadors

Els que somiaven que l'ensopegada contra l'Atlético de Madrid fos un símptoma d'un mal major que pogués afectar el Barça en un tram en què els errors es penalitzen durament ahir van tenir una decepció. L'equip va recuperar el camí de la victòria contra un dèbil Racing i a més ho va fer sense necessitat de desgastar-se excessivament de cara al duel de dimarts de la Champions contra l'Stuttgart. De fet, en va tenir prou amb la primera part aprofitant-se de dues errades dels racinguistes i amb un brillant gol de falta de Márquez per sentenciar el duel que encara tindria un gol més del jove Thiago en la segona meitat. La pressió ara torna a ser tota per al Real Madrid, que avui tanca la jornada contra el Vila-real al Santiago Bernabéu sense cap marge d'error si no vol que la diferència entre tots dos equips, almenys pel que fa als punts, torni a ser de cinc.

I això que la tarda no va començar gens bé per al Barça. Quan la psicosi per les lesions encara és viva, Ibrahimovic va caure de la llista a última hora per unes molèsties al turmell. El suec havia trencat la seva sequera la jornada passada i el Racing era un rival propici per continuar recuperant la confiança perduda. Guardiola va confiar el lloc a Bojan, que, per fi, va poder disposar de la tan desitjada oportunitat en la posició de davanter centre. Els altres canvis en l'onze van ser el retorn de Márquez i Piqué –absents a Madrid per sanció–, Touré Yaya –que va recuperar el seu lloc com a mig centre després d'estar un temps aturat per una lesió– i Henry, que després de tres partits consecutius a la banqueta va tornar a situar-se a l'extrem esquerre. El francès també va estar a punt de no poder jugar d'entrada per culpa d'un maldecap.

Ben aviat es va veure que el partit no suposaria un entrebanc gaire dificultós per al Barça, que amb la parella formada per Márquez i Piqué ajudada per la molt tímida pressió dels davanters del Racing tenia facilitats per sortir des del darrere i connectar amb els seus migcampistes i atacants. Tot i això, el primer gol va arribar gràcies a una de les poques passades llargues que la defensa blaugrana va fer en la nit d'ahir i a l'errada del racinguista Crespo, que en el salt amb Henry per la disputa se la va empassar, cosa que va deixar sol Iniesta dins l'àrea per fer el primer. El manxec, de qui sempre se sol dir que només li falta gol per ser considerat el futbolista total, no marcava des de la inesborrable nit de Stamford Bridge. La possessió i el control del joc eren monopoli del Barça, com quasi sempre, i l'equip no tenia problemes per arribar a les zones de perill. La imprecisió dels atacants, però, no permetia la creació massiva d'ocasions i de clares n'hi va haver una de Messi després de combinar amb Busquets, que s'havia despenjat dins l'àrea del Racing, i una altra de Bojan, que ho va provar amb un fort xut des de l'angle esquerre.

Durant moltes fases del partit a l'argentí se'l va veure incòmode dins el camp. En bona part del primer temps el pes del joc va recaure a la banda esquerra i Messi es movia constantment cap al centre per intentar tenir contacte amb la pilota, que és el que més li agrada, i estar molt més participatiu. Amb el pas dels minuts ho va aconseguir. Als cantàbrics no se'ls veia per enlloc i a la seva principal figura, Sergio Canales, el Camp Nou no deixava de recordar-li amb xiulets que en aquest estadi els madridistes mai són benvinguts encara que no llueixin la samarreta blanca. Márquez també va voler que tornés cap a Santander amb un regal a la cama i li va fer una entrada dura que li va costar la groga.

La sentència, però, va arribar a pilota aturada després que Henry demanés llançar una falta comesa a Busquets a la frontal. El seu xut era molt fluix però la tanca es va obrir i va permetre fer pujar el segon al marcador. Dues errades van condemnar el Racing, que ofensivament no va fer res de profit durant tot el partit. Les absències de Munitis, Colsa i Tchité es van notar en el conjunt de Miguel Ángel Portugal. Cinc minuts després, i també de falta directa, Márquez feia pujar el tercer al marcador. Des de més lluny, el mexicà va executar una rosca amb mestratge que va fer inútil l'estirada de Coltorti. Abans d'arribar al descans als cantàbrics van anul·lar-los un gol legal i Bojan va estar a punt de fer el quart després de rebre una assistència molt bona de Messi. El porter, però, va enviar la pilota a córner.

Amb el duel sentenciat i amb el Barça sense ganes de fer sang al rival i pensant ja en la Champions la segona part es preveia avorrida i sense gaire intensitat. I així va ser. Tret d'algunes ocasions aïllades, sobretot per part dels blaugrana, la segona part va ser soporífera. Guardiola ho va aprofitar per donar descans a Puyol, Henry –que va marxar ovacionat– i Touré, que van deixar el seu lloc a Jeffren –que va tornar jugar de lateral dret–, Pedro i al jove Thiago Alcántara. Amb bona part de la gent ja enfilant el camí cap a casa, el del planter va aprofitar una jugada embolicada dins de l'àrea del Racing per completar la golejada i estrenar-se com a golejador a primera divisió. Possiblement fos dels pocs presents a l'estadi que mai esborrarà del seu cap el segon temps del partit d'ahir. Dimarts a Alemanya contra l'Sttutgart ja serà una altra cosa i a l'equip molt probablement se li exigirà molt més per poder acabar victoriós. El millor de tot plegat, però, és que si no hi ha cap contratemps d'última hora, ho farà sense gaire desgast. La millor manera per executar el seu futbol superior.

BARÇA-RACING
4-0
BARÇA:
Valdés; Puyol (Jeffren, m.68), Piqué, Márquez, Maxwell; Touré (Thiago, m.76), Busquets, Iniesta, Bojan, Henry(Pedro, m.76) i Messi.
RACING:
Coltorti; Crespo, Henrique, Torrejón,Oriol; Toni Moral (Arana, m.60), Diop, Lacen, Serrano; Canales (Luis García, m.76) i Xisco (Luisma, m.71).
GOLS:
1-0 (7') Iniesta, 2-0 (20') Henry, 3-0 (34') Márquez i 4-0 (84') Thiago.
ÀRBITRE:
Fernández Borbalán (Col. Andalús)
T.G.:
Toni Moral (m.33), Márquez (m.38), Touré Yayá (m.43), Henry (m.54), Oriol (m.54), Serrano (m.82) i a Henrique (m.89).
T.V.:
cap.
COMENTARI:
75.935 al Camp Nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.