Guardiola: «Conec els meus jugadors i sé que recuperarem el to»

Guardiola subratlla la importància dels vuitens, que considera clau

Recorda que a excepció del United, els últims campions han fet figa

Elogia l'Stuttgart i dóna per fet que l'eliminatòria es resoldrà al Camp Nou

exigència
«Per ser un equip admirat i ser campió s'ha de millorar; no em conformo»
vuitens difícils
«El patiment de l'Arsenal, el Madrid i el Manchester prova que és una instància dura»

Encara més insistent del que ja és costum, l'entrenador del Barça es va passar ahir tota la roda de premsa subratllant un serial llarguíssim d'advertiments, marcant possibles perills, assenyalant probables relaxacions i elevant el seu rival a l'altura dels més durs contra els que el seu equip haurà de competir. Mai no acaba de quedar clar fins a quin punt el tècnic del Barça parla perquè els seus jugadors, l'endemà, tornin a repassar a través dels mitjans el discurs que segurament ell els ha fet arribar al llarg de la setmana.

Ahir, en una multitudinària roda de premsa, el tècnic català va recordar la importància de recuperar el to en un duel de màxima concentració i, alhora, fidel al seu discurs, va redoblar la seva confiança en els seus homes. «Hem de ser millors del que estem sent. Som conscients que amb el nivell dels últims partits no aconseguirem arribar als quarts», va dir. «Som a Europa, i aquí juguem contra els més bons del continent», va recordar. «S'ha de recuperar el bon to per mirar de fer gols i resoldre l'eliminatòria a casa, que és on es resoldrà», va vaticinar. «Conec els meus jugadors i sé que, malgrat que pugui haver en l'entorn la idea que es tracta d'un equip assequible, sortiran a jugar com sempre. La meva feina és aïllar els meus homes de qualsevol sensació de superioritat», va assegurar.

Sobre el duel futbolístic, Guardiola va advertir: «Haurem d'atacar bé, perquè si alguna cosa tenen els equips alemanys és la capacitat per córrer i aprofitar-se de qualsevol errada per fer mal en el contraatac. Hem d'evitar-ho.» Guardiola va recordar que els últims campions des que va obtenir la Champions el Porto (2003), i amb l'excepció del Manchester, «van caure justament en vuitens, víctimes d'una falsa sensació de superioritat».

A més, va recordar que en la primera tanda dels vuitens de final, «l'Arsenal, el Madrid i el Manchester han patit, cosa que prova la dificultat d'aquesta instància».

Sobre els dos darrers partits va dir: «Durant una temporada hi ha partits dolents, i està bé resoldre'ls amb un 4 a 0 a favor. Però per ser un equip admirat i ser campió s'ha de millorar. Alguns es poden conformar amb aquella golejada. Jo, no», va sentenciar.

El tècnic, que va elogiar la figura de l'entrenador rival –«Ja ens va sorprendre al Camp Nou amb el Basilea, en l'empat a un»–, va dir sobre el seu equip que ni al Calderón ni contra el Racing havia vist relaxació: «En cap d'aquests partits ens vam tocar la panxa.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.