Ha arribat l'hora d'Henry?

El francès ha marcat sis gols al València i vol demostrar que pot ser útil

És una alternativa més per reemplaçar Ibra, com també ho és el jove Bojan

Guardiola va assegurar que aquesta setmana ha estat treballant molt bé

1
trio de gols
ha fet Thierry Henry al València. Va ser el 7 de desembre del 2008 al Camp Nou.

Les últimes setmanes Thierry Henry ha estat objecte de debat sobre el seu rendiment i d'una polèmica per unes suposades declaracions en què afirmava que no el preocupava no jugar amb el Barça perquè així arribaria més fresc al mundial amb França. Que el nivell exhibit en els últims partits no ha estat el que és exigible és evident perquè Guardiola l'ha anat fent desaparèixer dels onzes inicials i cada cop li ha donat menys minuts. Els més pessimistes ja ni esperen una reacció en aquest tram decisiu de la temporada però els seus companys d'equip no han perdut l'esperança. Fa una setmana Xavi assegurava que només li faltaven gols per recuperar la confiança i lloava l'actitud i la predisposició al treball i d'ajudar l'equip d'Henry. I ahir Pep Guardiola va explicar que aquesta ha estat una de les millors setmanes del jugador francès en els entrenaments.

Tindrà Henry una altra oportunitat avui a la nit al Camp Nou? Això només ho sap Guardiola, però el rival, el València, és l'idoni perquè el francès demostri si es pot continuar comptant amb ell en els partits importants que queden fins al final de la temporada. Tití s'ha enfrontat als valencians en tres ocasions i els ha marcat sis gols, cinc al Camp Nou i un a Mestalla. La temporada passada va fer un trio de gols en la golejada per 4 a 0 que els de Guardiola van infringir al València a l'estadi. En la segona volta de la competició un gol a les acaballes del partit va permetre als blaugrana empatar a dos i fer un pas endavant cap al títol. Amb Rijkaard a la banqueta va participar amb dos gols en l'estèril golejada per 6 a 0 en un tristíssim partit dels homes entrenats per Voro, que havia substituït Ronald Koeman.

Les altres alternatives

. Guardiola, però, també té altres opcions per reemplaçar al sancionat Ibrahimovic. El substitut natural del suec a la plantilla és Bojan Krkic, però també s'ha de tenir en compte que el tècnic a vegades sol situar Messi com a fals davanter centre perquè gaudeixi de més espai, i que per tant el de Linyola es podria tornar a quedar a la banqueta perquè a la banda s'haurà de disputar un lloc amb Pedro, Henry i Jeffren. Sense Keita, que no reapareixerà fins dimecres contra l'Stuttgart, la plaça d'interior esquerre sembla reservada a Iniesta, però no es pot descartar encara que el faci tornar a jugar d'extrem esquerre per formar amb un mig del camp amb Touré de pivot i amb Sergio Busquets i Xavi d'interiors. Sense el manxec al mig, però, l'equip perd fluïdesa i rapidesa en la circulació de la pilota a la zona ampla. Els contraatacs del València, però, són molt perillosos perquè té davanters molt ràpids i potser Guardiola vol apostar per un centre del camp de perfil més físic.

LES XIFRES

JORNADA PARTIT GOL 35 (4/5/08) Barça - València. 6-0 (2 gols) 14 (7/12/08) Barça - València. 4-0 (3 gols) 33 (26/4/09) València - Barça. 2-2 (1gol)
Partits contra el València:
3
Minuts:
207
Gols:
6
Partits guanyats:
2
Partits empatats:
1
Partits perduts:
0

«Hat tricks» per la història dels Barça-València

En els últims anys hi ha hagut hat tricks molt recordats en els Barça-València. El més recent és el de Thierry Henry, però el més important va ser obra del brasiler Rivaldo en l'última jornada de la temporada 2000-2001 ja que el tercer gol de la nit –la inesborrable xilena– va permetre al Barça classificar-se per la lliga de campions. Un altre brasiler que també va fer un hat trick al València va ser Ronaldo la temporada 96-97.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.