Guardiola: «El cansament no existeix»

Guardiola assegura que quan un es juga els títols l'esforç físic ja no compta

Diu que han recuperat l'esperit competitiu clau per lluitar pels dos títols

Admet que la setmana és molt decisiva i avisa del perill de l'Osasuna

Amb l'equip empatat a punts en la lliga estatal amb el Real Madrid i a les portes de disputar uns quarts de final apassionants de la Champions contra l'Arsenal, recórrer al pes a les cames i a l'esforç físic fet durant tot l'any mai pot ser una excusa per justificar una baixada en el rendiment. Guardiola, per tant, no té dubtes que els seus futbolistes respondran ara que s'aproximen setmanes decisives. «Els mesos més perillosos són els primers, perquè vius molt dels records. Quan veus que pots guanyar, el cansament ja no existeix. És una cosa del cap, i els jugadors són conscients d'això», va dir el tècnic. Pep, a més, té altres motius en què basar-se per sentir-se optimista i confiat amb les possibilitats del seu equip. El veu amb bon to i millorat respecte a setmanes enrere. «El més important és haver recuperat el to competitiu en les dues competicions. Per competir pels títols s'ha de tocar l'excel·lència», va assenyalar, deixant molt clar, això sí, que l'equip havia mantingut una bona línia durant tota la temporada.

Guardiola no va amagar que l'equip es troba al davant d'uns dies clau amb tres partits de lliga abans del clàssic en què no es pot fallar. «Són decisius perquè tenim un rival fort com el Madrid que perdrà pocs punts. Ho hem de tirar endavant.» Com en l'any anterior, en què fins al duel del Bernabéu gairebé no es va sentenciar la lliga, el tècnic creu que tindrà «molt mèrit» repetir. Amb vista al duel d'avui, va avisar que malgrat les baixes de l'Osasuna en atac, no se'n poden refiar perquè «tenen Camacho d'entrenador». Del tècnic del conjunt navarrès va explicar que va aprendre «a gestionar grups» i a dotar els entrenaments de ritme i dinamisme. Pep no va voler confirmar si aprofitaria aquest duel per fer rotacions, ja que «no són una norma» i que les decideix segons com va veient els seus futbolistes.

Guardiola, a qui no fa ràbia ni preocupa que el Madrid sigui líder per la diferència de gols, també va parlar d'Ibrahimovic, i ho va fer per insistir que no està gens preocupat per ell. «Quan tingui la seva ment feliç, els gols entraran. En els davanters és la precisió el que més es nota. Només li falta això», i va afegir que no havia detectat «ansietat» en el suec.

Veu Messi en el camí dels més grans

Bona part de les preguntes van tenir com a protagonista Leo Messi. Algunes eren sobre si el faria descansar contra l'Osasuna ara que vénen partits tan importants a Europa i en la lliga. En aquest sentit, Guardiola va explicar que decidiria depenent de la seva «recuperació, del seu estat d'ànim, de les cames, dels cops», però va deixar entreveure que quan un jugador està en ratxa és «millor que jugui». Com sol fer en aquestes situacions, va comentar que la decisió la prendria avui. Com era d'esperar, també va parlar de totes les comparacions que està tornant a rebre amb Maradona pel seu golàs, el segon, a Saragossa. Pel tècnic blaugrana, a Messi se l'ha de deixar fer el seu propi camí i des del club se li han de posar les millors condicions perquè pugui continuar jugant al mateix nivell. «Pels jugadors de la meva generació, Maradona és el més gran que hem vist. És una gran sort que uns anys després hagi pogut sortir Messi. Té 22 anys i li queden molts reptes per aconseguir.» Això sí, Guardiola té molt clar que Messi té les condicions per situar-se a l'altura dels que diuen que són els futbolistes més grans de la història (Pelé, Maradona, Cruyff i Di Stéfano). Guardiola tampoc tem que tants elogis provoquin l'enveja dels companys. «Si fas dos trios de gols és lògic que rebis tots els elogis. Les possibles enveges que poden sorgir... En aquest cas, tenim la sort que no és així. És molt estimat pel grup, el coneixen i el respecten molt», va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Michael Ruzic
ALER-PIVOT DEL JOVENTUT

“Vull fer eclosió a la Penya i fer el salt a l’NBA”

BADALONA
 

El porter no és un jugador

 
 
Narcís Julià
exjugador, exentrenador i exdirector esportiu del girona

“L’afició ha d’entendre que l’equip la necessita”

GIRONA
 

Lewy, “molèsties” i ensurt

barcelona
 

El 14-0 fa mal al Manresa

BARCELONA / TORTONA
 

El Granollers planta cara a un Montpeller superior

granollers
 

125 anys d’història

barcelona