Hostilitat al camp del Mallorca

L'Ono Estadi és el reducte més complicat després dels del Madrid i el Barça

Ja no és meravellós viatjar cap a l'illa per enfrontar-se amb el Mallorca. L'equip de Gregorio Manzano és la gran revelació de la temporada. I un dels pilars sobre els quals se sosté és la força que té a casa. «És el fruit de l'esperit col·lectiu que té aquest equip. Es fa fort a casa, on l'afició tampoc no falla mai», diu l'entrenador. El Mallorca, que rebrà avui el Barça, és quart en la classificació. Dels tretze partits que ha jugat a l'Ono Estadi només n'ha perdut un. Va ser contra el Sevilla, en la 23a jornada de lliga. Un 1 a 3 que va trencar una sèrie de deu partits guanyant a casa.

«Hi ha camps que es tornen inexpugnables per a alguns rivals, i això els passa a molts equips que vénen al nostre camp a visitar-nos», apunta Manzano.

A més d'haver deixat escapar només tres punts dels 39 que ha disputat a casa fins ara –la qual cosa el situa com el tercer equip més fort a casa, després del Madrid, líder, i el Barça–, hi ha una classificació que sí que lidera el conjunt de Manzano: la de porteria menys batuda. Cap equip ha rebut tan pocs gols, set, com el Mallorca a casa seva.

«Analitzant globalment –afirma Manzano– la temporada, queda clara la diferència entre el que fem a casa i a fora. A molts els crida l'atenció com en som, de forts, a l'Ono Estadi. Estem darrere del Madrid i el Barça i això és dir molt. I estem per sobre d'equips com ara el Sevilla i el València. Per poc que millorem fora de casa, arribarem bé al tram final de temporada», vaticina l'entrenador dels balears.

En aquest escenari haurà de lluitar el Barça en una de les sortides més dures de les últimes que ha fet.

El conjunt de Pep Guardiola s'enfrontarà amb un equip que ja li va portar problemes al Camp Nou i que al seu estadi buscarà tres punts vitals. Perquè el Barça arriba justament quan el Mallorca lluita per una plaça europea. Aquest somni europeu, però, té un inconvenient important per al conjunt balear. Les noves normatives de la UEFA impedeixen que qualsevol equip amb convocatòria de creditors pugui participar en una competició continental, una circumstància en la qual es troba el Mallorca.

Deixant l'economia al marge, Manzano ha tornat a dissenyar un equip sòlid. L'entrenador extremeny, que segons molts rumors ocuparà l'any vinent la banqueta del Sevilla, ha sabut reconstruir un equip que l'estiu passat va perdre bona part dels seus jugadors de més pes. Només cal recordar que Cléber, Jurado, el veneçolà Arango i el porter Moyà van abandonar la disciplina mallorquinista, entre altres coses perquè el club, perseguit pels deutes, havia de fer caixa per subsistir.

Demà, contra el Barça.


«A molts els crida l'atenció com en som, de forts, a casa, però és que anem rere el Barça i el Madrid i davant d'equips com ara el Sevilla», diu Manzano

Passadís al Barça de Pep

El Barça de Guardiola no va guanyar cap dels dos partits que va jugar al camp del Mallorca la temporada passada. La tornada de semifinals de la copa del Rei, recordada pel penal aturat pel porter suplent José Manuel Pinto, va acabar en empat a un. Mentre que, en la lliga, es va tornar a repetir el típic partit que tant va fer patir Samuel Eto'o. El Barça, ja campió i havent rebut el passadís de part dels amfitrions, va jugar destensat i va perdre 2 a 1 mentre Eto'o es desesperava, ja que estava lluitant per acumular gols per aconseguir el trofeu de la Bota d'Or. Sigui com sigui, en la lliga el Barça no perd a Mallorca des del curs 2000/2001.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.