Cruyff, president d'honor

La directiva ho decideix per unanimitat i a petició del president Laporta

Oliver assegura que s'ho mereix, perquè és el pare de l'estil actual de l'equip

El director general diu que els temes electorals no es tractaran en la junta

Oliver va explicar que ja s'han superat els ingressos que estan al pressupost per la Champions

En virtut de l'article 16 dels estatuts i per decisió de la junta directiva del FC Barcelona, ahir Johan Cruyff va ser nomenat nou membre d'honor del Barça amb el rang de president d'honor. La petició la va fer el mateix Joan Laporta i la resta de directius ho van acceptar per unanimitat. Els motius són, segons va explicar Joan Oliver, que l'holandès és l'«inspirador i fundador d'un model que ens ha portat a l'èxit aquests últims anys» i pels seus mèrits com a jugador i entrenador. La decisió de la junta directiva sorprèn perquè només falten tres mesos per a les eleccions i un dels candidats a presidir el club, Sandro Rosell, manté diferències amb Cruyff per les seves intromissions en la seva parcel·la quan ell era vicepresident esportiu. El director general, però, va assegurar que si havien escollit el moment actual era perquè «ara el club està en un moment àlgid pels resultats i per l'estil de joc» i ho va deslligar completament del panorama electoral. En qualsevol cas, va afegir que el nomenament podia ser revocat pel nou president encara que va afegir que «això no ho entendria ningú». Oliver també va voler deixar molt clar que el de president d'honor és «un càrrec honorífic» i que Cruyff no tindria cap implicació en el dia a dia del club ni cap funció específica. L'holandès va acceptar la distinció de bon grat.

Els altres acords

. En la reunió de la junta directiva també es van prendre altres acords. En primer lloc, es va decidir, a petició de Laporta i Jaume Ferrer, que en les reunions de la junta no siguin objecte de debat els temes electorals. El vicepresident de patrimoni havia de viatjar a Zagreb amb l'equip d'handbol, però la reunió de la junta es va allargar i es va haver de quedar a Barcelona. Oliver també va negar que l'absència de Godall signifiqui que pot presentar la dimissió en breu.

Pel que fa a temes econòmics, el director general del Barça va explicar que havent arribat als quarts de final ja han aconseguit uns ingressos superiors de dos milions d'euros als pressupostats i que, per tant, tot el que sigui arribar més lluny en aquesta competició serien beneficis extraordinaris. També va comentar que en breu es posarà en marxa un restaurant a la zona de les noves llotges, on tots els visitants podran dinar i sopar exceptuant els dies de partit. També es va aprovar un nou reglament de penyes i es va informar que se n'han creat onze de noves, quatre a Catalunya i set a l'Estat espanyol. L'últim punt del dia que es va tractar va ser el del cens electoral i Oliver va voler recordar als socis que encara no han pagat la quota que tenen com a data límit el 31 d'aquest mes.

El balanç esportiu i de la Masia de l'Argentina

Txiki Begiristain va presentar el balanç esportiu del primer equip i es va felicitar perquè la trajectòria fins al dia d'avui ha estat «impressionant». El secretari tècnic també va garantir a la junta directiva que tant el cos tècnic com els jugadors tenien la confiança absoluta i que donarien el 110% per tal de repetir els èxits. Begiristain també va presentar un extens informe sobre la situació de l'escola del Barça a l'Argentina després d'haver-la visitat durant l'última setmana. Joan Oliver va assegurar que l'objectiu és desenvolupar jugadors de futbol de base de primer nivell sense haver de treure'ls del seu país. 47 nois ja han sortit del FC Barcelona Júniors Luján per jugar en categories inferiors d'equips argentins de nivell i completar la seva formació. En tres anys i mig, el Barça hi ha invertit prop de 10 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.