Dues lligues diferents però un sol partit en el Mallorca-Barça

El Mallorca, fort a casa, somia en la Champions el dia que rep el Barça

Per als blaugrana, es tracta de continuar el duel amb el Real Madrid

Piqué i Xavi seran a l'illa, però són dubte per estar en l'onze inicial

Sobre el paper, és la mateixa lliga. En realitat, hi ha dos equips que van a la seva, amb els seus diners i les seves estrelles, i la resta de conjunts fan el que poden. Avui a l'Ono Estadi de Palma es troben dos equips de dues lligues diferents amb el mateix optimisme. L'un, el Barça, confia poder vèncer el duel amb el Madrid i guanyar la lliga dels rics. L'altre, el Mallorca, s'il·lusiona amb la possibilitat de tornar a la lliga de campions aconseguint una de les dues places per a aquesta competició que queden a disposició dels germans pobres.

D'entrada, el desplaçament d'avui a Mallorca és un dels més complicats que té en el calendari el Barça de Guardiola, ja que els homes de Gregorio Manzano han guanyat tots els partits a casa excepte un, el que van perdre contra el Sevilla. A l'hora de la veritat, però, ja s'ha vist que els dos gegants de la lliga estatal estan capacitats per passar per sobre dels rivals. Uns rivals que, més enllà d'intentar donar-ho tot, s'encomanen a la possibilitat que els millors jugadors blaugrana no tinguin el dia. Tot i que contra l'Osasuna va limitar-se a jugar només com un fantàstic jugador, sense fer res impossible, Messi és ara mateix l'home que marca les diferències, i aquesta setmana Gregorio Manzano ja ha comentat que l'única manera d'aturar l'argentí és «amb una escopeta». En espera de saber si avui és el dia escollit per donar descans a Messi, just abans del partit d'anada dels quarts de final de la lliga de campions a Londres amb l'Arsenal, Guardiola disposa de gairebé tots els seus futbolistes. Falten Éric Abidal, lesionat, i Sergio Busquets, que està sancionat. Han entrat a la llista Gerard Piqué, que havia tingut molèsties físiques al camp del Saragossa, i Xavi Hernández, lesionat des del 16 de març passat. Tots dos ja tenen l'alta, però el migcampista vallesà ha perdut una mica de ritme i podria ser reservat per al partit de Londres per evitar una recaiguda. Guardiola, però, té per triar. Disposa de fons d'armari, i d'un Ibrahimovic que amb el seu gol contra l'Osasuna va redimir-se de les crítiques que havia rebut per la seva fantàstica feina sense gaire punteria. El suec hauria de jugar de titular acompanyat de Messi i Pedro, però Guardiola té moltes cartes per jugar amb vista a un partit complicat en què els locals només tenen la baixa de Tuni. Manzano, però, té el dubte de veure si s'atreveix amb el 4-4-2 de la majoria de partits que juga a casa, o aposta per un sistema més defensiu que li permeti reforçar el centre del camp. Fet que significaria sacrificar un dels dos puntes, ja sigui el basc Aduriz o el mallorquí Víctor Casadesús.

MALLORCA-BARÇA
MALLORCA:
Aouate; Mattioni, Nunes, Ramis, Corrales; Julio Álvarez, Mario Suárez, Borja Valero, Castro; Víctor i Aduriz.
BARÇA:
Valdés; Alves, Piqué, Milito, Maxwell; Touré Yaya, Xavi o Keita; Iniesta, Pedro, Messi i Ibrahimovic.
ÀRBITRE:
Fernández Borbalán (col·legi andalús).
ESTADI:
Ono Estadi, 20.00 hores (Canal + Liga i Gol T).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.