Onze revolucionari de Guardiola

Pep va provar Maxwell d'interior i va apostar per Txigrinski i Jeffren

Abidal va reaparèixer després de la lesió amb dues assistències

Dimarts ha de ser un gran dia, com ho va ser el de Londres, i ahir Guardiola va reservar bona part dels titulars pensant en l'Arsenal. L'aposta, arriscada i valenta, implicava uns quants invents. El més peculiar, segurament, la posició de Maxwell, a qui Pep va desplaçar del lateral per fer-lo jugar d'interior esquerre. Aquesta temporada, el tècnic ja l'havia utilitzat en una altra posició ben estranya, la de lateral dret –va ocupar el lloc d'Alves amb correcció tot i ser esquerrà–, i contra l'Athletic el brasiler va demostrar que té prou qualitat tècnica per jugar més avançat. L'altra aposta que cridava l'atenció era la presència en l'onze titular de Txigrinski. En aquest cas, no per la ubicació del jugador, un central nat, sinó perquè feia més de dos mesos que l'ucraïnès no disputava ni un minut. La seva última aparició havia estat el 24 de gener, contra el Valladolid, i l'últim partit de titular, el 6 de gener, contra el Sevilla. En aquell partit de copa, Txigro havia tingut una actuació molt criticada que havia provocat els xiulets del Camp Nou, i des de llavors havia desaparegut de les alineacions. Ahir, però, va estar segur, ràpid en l'anticipació i intel·ligent en la sortida de la pilota. Una bona actuació que durant la primera part li va valer els aplaudiments d'una afició conscient dels problemes d'aclimatació que el defensa ha tingut des que va aterrar a Barcelona amb la temporada començada.

A aquest invent, s'hi va afegir un retrobament providencial. Eric Abidal, que no jugava des de principis de febrer i que havia estat un parell de mesos lesionat, va recuperar la titularitat a la banda esquerra i va demostrar que la seva incorporació podria ser vital en aquesta part transcendental de la temporada. El francès, portentós en defensa com gairebé sempre, també va tenir molta influència en el joc ofensiu de l'equip. En la jugada de l'1-0, va penetrar per la seva banda i va fer la passada de gol a Jeffren, i en la del 3-0 també va cedir a Bojan la pilota que va acabar a prop de l'escaire de Gorka.

Jeffren, una estrena golejadora agredolça

Una altra de les sorpreses de l'onze va ser la presència de Jeffren en la davantera. El jove del planter, que aquesta temporada havia hagut de jugar en posicions tan estranyes per a ell com la de lateral dret, va poder jugar aquest cop on més li agrada i va fer el primer gol del partit. Segurament, el més complicat, tenint en compte que els primers minuts no van ser fàcils per als blaugrana. Jeffren va estar oportú i va empènyer a dins la centrada d'Abidal. En la segona part, però, va caure malament i pateix una sobrecàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.