Milito-Márquez, una parella d'estrena sota pressió

Van coincidir els últims set minuts a Tenerife, però s'alternen les oportunitats

El mexicà no juga des de Saragossa, però Pep diu que té molta fe en ell

L'expulsió de Puyol, la groga que va veure Piqué a l'Emirates i la impossibilitat d'alinear Txigrinski en la Champions obligaran Pep Guardiola a confiar l'eix defensiu al duet format per Márquez i Milito, que aquesta temporada encara no han jugat junts actuant com a parella de centrals. Serà, per tant, una estrena sota pressió perquè l'equip es juga l'accés a les semifinals de la lliga de campions i perquè els seguidors els miraran amb lupa des de la graderia. Sobretot al mexicà, que està vivint una temporada força negativa, en què li està costant una barbaritat agafar un bon nivell i en què ha comès errades greus quan li ha tocat jugar. Tot i això, Guardiola ahir va assegurar que tenia «molta fe» en Márquez i que confiava en la seva «experiència» perquè pogués tenir una actuació consistent contra l'Arsenal. El marcatge a Bendtner serà una bona prova de foc per al defensa blaugrana, ja que haurà d'estar molt atent al joc aeri del danès i a la seva mobilitat.

En el cas de Milito, no hi ha tanta inseguretat perquè ha tornat als terrenys de joc en un estat que sorprèn fins i tot el mateix Guardiola. Contra el Mallorca, per exemple, va fer un partidàs i ja s'ha guanyat el dret a ser el tercer central de l'equip quan Puyol i Piqué no hi són o se'ls fa descansar.

Aquesta temporada, Márquez i Milito només han coincidit com a parella a l'eix defensiu en els últims set minuts contra el Tenerife, quan el partit ja estava completament sentenciat amb un 0-4, i contra el Getafe per l'expulsió de Piqué. Guardiola es va veure obligat a retocar l'equip i va fer entrar el mexicà reemplaçant Touré, que s'havia situat de central. I coincidint d'inici en l'onze titular només ho han fet en el partit de copa del Rei contra el Sevilla al Camp Nou, en el retorn de l'argentí. En aquella ocasió, però, Márquez va actuar com a mig centre perquè l'altre central era Txigrinski. En la segona meitat, i amb el canvi de Milito per Busquets, Márquez va recuperar el seu lloc. En els altres partits en què tots dos han participat, un ha acabat substituint l'altre. Contra l'Stuttgart, el tècnic del Barça va haver de recórrer a Milito en el minut 58 perquè Márquez naufragava per totes bandes, mentre que a Saragossa, el mexicà va substituir l'argentí en el minut 73, fins ara el seu últim partit.


«Tinc molta fe en Márquez perquè és un jugador amb molta experiència», va dir Guardiola

Milito acumula més minuts en la lliga

Que Milito ja ha passat al davant de Márquez per substituir els titulars Piqué i Puyol se sustenta en les xifres. El mexicà ha disputat dotze partits de lliga, però només ha estat titular en cinc i acumula un total de 638 minuts, mentre que l'argentí, ha jugat tres partits menys, però en set ha estat titular i acumula 680 minuts. En la Champions, però, les estadístiques fan costat a Márquez, que ha participat en tres partits i en dos ha jugat d'inici, mentre que Milito ho ha fet en tres, però mai de titular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.