Guardiola: «Serem atrevits»

Guardiola vol que el seu equip sigui valent i que jugui al Bernabéu com si fos «una final»

Assegura que Messi tot sol no podrà vèncer el Madrid, un conjunt que l'impressiona

Encara que per la transcendència del partit pogués semblar el contrari, Pep Guardiola ha donat molt poques consignes als seus jugadors amb vista al duel contra el Madrid al Santiago Bernabéu. De fet, bàsicament, els ha demanat una cosa: valentia. «Serem atrevits. Vull que siguem valents i que ells sàpiguen que anirem a guanyar. Hi anem a fer coses, no a esperar», va afirmar el tècnic, que creu que la valentia marca aquest tipus de partits. I és que és en les grans cites en què, més que mai, vol que es vegin les senyes d'identitat del seu Barça. «M'importa molt la imatge que donem. Tinc molt clar com vull que juguem i vull que el món reconegui el Barça.» I el joc no diferirà gaire del de la temporada passada. «Fent el de sempre hem arribat molt lluny. No hem de canviar gaires coses.»

L'equip sortirà a la gespa del Bernabéu com si es tractés d'una final, perquè «si no ho fas allà no guanyes» encara que va insistir que, passi el que passi, el resultat no serà decisiu per al desenllaç de la lliga. Que no sigui definitori, però, no vol dir que Guardiola no consideri que depenent de com es desenvolupi el partit algun dels dos equips quedarà tocat, i va posar com a exemple que la temporada passada, després del 2 a 6, el Madrid va començar a perdre partits després d'una ratxa espectacular.

Precisament, recordant el clàssic de l'any passat, Guardiola va assegurar que era «irrepetible» una golejada com aquella per diversos motius; el principal, el potencial del Madrid d'aquest any. «Els he vist i m'han impressionat. És un equip enorme, fet i comprat per guanyar la lliga i la Champions. Haurem de fer un partit molt bo per guanyar.» I, tot seguit, va començar a enumerar les xifres dels de Pellegrini al seu estadi. «15 de 15 al seu camp, 50 gols, tres de mitjana al Bernabéu...» Dels blancs el preocupa el contraatac, segons Pep, només el València és superior en aquest tipus de jugada, la rapidesa dels seus davanters, el seu potencial en l'estratègia, les aturades de Casillas i el joc interior amb Guti i Xabi Alonso. De Cristiano Ronaldo, simplement, va destacar que l'haurien d'allunyar de l'àrea.

I és que Guardiola no creu que duels entre el Madrid i el Barça els pugui decidir només un jugador, ni tan sols el millor del món, Leo Messi. «Mai li demano que tingui actuacions estel·lars ni que sigui decisiu. Només vull que jugui, però ell ja sap que sol és incapaç de guanyar al Bernabéu», va dir. En els últims dies i, sobretot, arran de l'exhibició contra l'Arsenal, a Madrid s'ha debatut molt sobre com es pot frenar l'argentí i alguns, fins i tot, han opinat que s'havia de fer «per la via civil o per la criminal». El tècnic blaugrana, però, està convençut que els jugadors madridistes estan «molt per sobre» d'aquests comentaris i va recordar que partits d'aquestes característiques acostumen a ser «molt nets». I com sempre ha dit, confia en la tasca de l'àrbitre quan calgui intervenir per frenar un hipotètic joc dur.


El tècnic del Barça no tem una duresa excessiva del Madrid per intentar frenar el joc de Leo Messi



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.