El derbi del planter

Guardiola podria formar un equip amb vuit jugadors de casa, Pochettino n'alinearà cinc d'entrada

Els temps estan canviant. Fins i tot en el derbi. No cal anar gaire enrere. N'hi ha prou amb un exemple. Si fa tres temporades a algun aficionat culer li ha guessin dit que el Barça, jugant-s'hi la lliga, es presentaria al camp de l'Espanyol amb vuit dels onze titulars formats a casa, segurament li hauria donat un cobriment de cor. Però la realitat és aquesta. L'excel·lent fornada de futbolistes que ha donat el futbol de base blaugrana i l'arribada de Guardiola a la banqueta han convertit l'excepcionalitat en una regla. L'equip més guanyador de la història blaugrana és també el que més jugadors del seu planter aglutina. Un dels desitjos de Guardiola és acabar alineant un dia onze jugadors de la casa. Aquest any hi ha estat a prop: el rècord l'ha establert en nou.

L'Espanyol, per contra, és un equip que tradicionalment ha viscut del seu planter. Avui, Pochettino farà un onze inicial amb cinc jugadors que prèviament han passat pel seu futbol de base. David Garcia (sancionat), Javi Márquez (lesionat) i Tamudo (allunyat de les convocatòries) impedeixen que el nombre sigui major. Malgrat que no val com a precedent –l'aposta pel seu planter sempre ha estat clara i decidida–, el cas de l'Espanyol aquesta temporada és força curiós. El decebedor rendiment d'alguns dels seus fitxatges (Pillud, Forlín i Roncaglia) ha permès l'eclosió de jugadors com ara Dídac Vilà, Víctor Ruiz i Baena. Una aposta més per necessitat que per convicció que, en definitiva, farà que aquest vespre la gespa de Cornellà sigui un bon reflex dels dos planters.


Guardiola també ha utilitzat tres homes més del planter en la lliga: Dos Santos (3 partits), Marc Bartra (1 partit), Fontàs (1 partit). Thiago, Gai i Jonathan Soriano han jugat la copa.


A banda de Javi López, hi ha dos jugadors més del planter blanc-i-blau que aquesta temporada han debutat a primera divisió: Jordi Amat (2 partits) i Marc Pedraza (1 partit).

9 BLAUGRANA EN LA CONVOCATÒRIA

VALDÉS TITULAR Porter menys golejat en la lliga i també en la lliga de campions. En una temporada en què guanyarà el seu tercer Zamora, està sent més determinant que mai.
INIESTA LESIONAT El de Fuentealbilla serà aquesta nit el gran absent en les files blaugrana per culpa de la lesió que es va fer en l'entrenament de dimecres.
JAVI CHICA TITULAR Titular indiscutible. Ha alternat els dos laterals, però s'ha consolidat a la banda dreta després del baix rendiment de Pillud i Roncaglia.
DIDAC VILA TITULAR El canvi de banda de Javi Chica i la lesió de David Garcia han fet que Pochettino se l'hagi jugat amb un mataroní que té un futur esplèndid.
BAENA TITULAR Una de les grans apostes de Pochettino per al doble pivot. Protagonista en l'anada pel polèmic penal a Xavi, avui tornarà a jugar contra el club en què va formar-se.
DAVID GARCÍA SANCIONAT El manresà es perd el derbi perquè va veure a Santander la cinquena groga de la temporada. Les lesions han impedit que tingués més presència aquesta temporada.
TAMUDO NO CONVOCAT Temps difícils per a l'excapità i el gran malson dels blaugrana. Gairebé apartat de l'equip, s'ha tornat a quedar fora de la convocatòria.
VÍCTOR DURAN TITULAR La revelació de la temporada. Ha desbancat l'argentí Forlín de l'onze en una mostra més de la prolífica fàbrica de centrals que és el futbol de base blanc-i-blau.
MOISÉS HURTADO TITULAR El capità al camp. Un dels líders de l'equip i un dels que més caràcter dóna a l'equip. Pochettino el va reservar l'última mitja hora a Santander pensant en aquest vespre.
COROMINAS SUPLENT Una lesió al turmell dret el va apartar de la titularitat. Recuperat després de dos mesos, reclama minuts des de la banqueta. L'any passat va fer l'1-0.

6 BLANC-I-BLAUS EN LA CONVOCATÒRIA

PIQUÉ TITULAR Bàsic per a Guardiola. És el central que més minuts ha jugat. Piqué serà un dels blaugrana amb què més passió viurà el derbi. Ho va demostrar la temporada passada.
JAVI MÁRQUEZ LESIONAT El derbi de la primera volta li va donar la titularitat i el va convertir en un home clau al mig del camp. Una greu lesió en un genoll ha tallat la seva progressió.
JAVI LÓPEZ NO CONVOCAT. Peça clau en el filial. Ràpid extrem amb una bona esquerra, Pochettino li va donar l'oportunitat en el partit contra el Vila-real al Madrigal.
XAVI TITULAR El de Terrassa és un clàssic en els derbis. Avui, un altre cop, tornarà a dirigir la batuta en un dels pocs camps on encara no ha jugat.
MESSI TITULAR L'home clau dels blaugrana. La temporada passada va decidir el derbi quan va marcar gràcies a un penal en el temps afegit.
JEFFREN SUPLENT El canari, la gran sorpresa en l'onze en el partit contra els gallecs, esperarà la seva oportunitat des de la banqueta. Si juga debutarà en un derbi.
PUYOL TITULAR Després de descansar contra el Deportivo, el capità tornarà avui al centre de la defensa. Un cop més, ha alternat la posició de central amb la de lateral.
BUSQUETS TITULAR Malgrat que en la lliga encara no ha marcat, el de Badia s'ha consagrat en el primer equip. Arriba fresc després de jugar només mitja hora contra el Deportivo.
BOJAN TITULAR Guardiola està molt satisfet amb el rendiment del de Linyola en els últims partits. Bona mostra és que avui li tornarà a donar la titularitat.
PEDRO TITULAR Serà el seu segon derbi (el primer, aquest any al Camp Nou) i el primer al camp del rival de la ciutat. Arriba en un moment pletòric després del gran gol al Dépor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.