Guardiola no fa de psicòleg

El tècnic diu que l'equip no està insegur i que està preparat per guanyar avui

Admet la importància del duel al Madrigal, però no creu que decideixi el títol

Refusa la teoria que la campanya dels seguidors els va afegir més pressió

estil
«No som un equip perfecte ni tan presumptuosos per dir com han de jugar la resta»
«La mentalitat no sé si l'ha canviada, però sí que sé que està orgullosa de l'equip»
l'afició

Que ningú s'esperi veure un equip capcot ni enfonsat avui contra el Vila-real. L'eliminació de la Champions ha fet mal, però el Barça no ha llançat la tovallola. En aquest sentit, ahir Guardiola va explicar que no ha hagut d'exercir de psicòleg amb els seus jugadors, sinó que simplement ha parlat amb ells «amb tranquil·litat» per advertir-los que «ja saben el que s'hi juguen» en aquests últims quatre partits de lliga. El tècnic blaugrana veu el seu equip «preparat» i sense «inseguretats» per fer l'últim esforç competitiu, i per aquest motiu ahir ja va avisar que el del Madrigal serà el Barça de sempre. «No crec que vegeu un equip diferent», va assenyalar.

El partit contra els castellonencs és, per a molts, l'últim escull important que li queda al conjunt blaugrana fins al final de temporada. Els madridistes són els primers que confien en una derrota del Barça per capgirar la classificació, ja que són conscients que al Madrigal el Barça sempre sol patir. Guardiola també considera el duel d'avui «importantíssim», però no creu que perdre signifiqui dir adéu a la lliga. «El títol es decidirà en l'última o la penúltima jornada», a més d'afegir que poden ser campions malgrat caure derrotats contra el Vila-real, equip al qual va elogiar.

Guardiola va negar que l'equip hagi arribat al tram final de la temporada just de forces i va posar com a exemple el domini clar que van tenir sobre l'Inter, encara que va recordar que els blaugrana han jugat onze partits més que el Madrid. Tot i que aquest curs l'equip es podria quedar en blanc, va defensar que havien d'estar «satisfets», perquè els jugadors s'havien «comportat molt bé en un any difícil i de molta pressió» i va recordar que en el món de l'esport «se sol perdre més que no pas guanyar». També va refusar que es digui que aquest any els ha faltat la sort en moments puntuals que van tenir la temporada passada. «L'any passat ens vam merèixer tot el que vam aconseguir, no va ser sort. L'esport sempre et col·loca al teu lloc», va dir.

Qüestionat sobre el debat que s'ha generat sobre la victòria de l'estil conservador de l'Inter sobre el preciosista del Barça, Guardiola va deixar molt clar que ells no eren un equip «perfecte ni imbatible» i que ni de bon tros són «tan presumptuosos per dir com han de jugar els altres». L'altra lectura que va deixar l'eliminatòria europea és el canvi de mentalitat que ha sofert l'afició, ara molt més optimista. Guardiola no s'atreveix a assegurar si assistim a aquest canvi, però va ressaltar que el que sí que està la gent és «orgullosa» de l'equip pel seu comportament i per tot el que han guanyat. Ah, i que la mobilització els va perjudicar, res de res. «No ens va generar pressió. Al contrari, més entusiasme.»

Elogia Xavi i Piqué

Guardiola va elogiar la gran disponibilitat de Xavi, que tot i que està físicament molt just no es vol perdre el duel a Vila-real. «És una passada tenir un jugador com aquest. Vol viatjar tant sí com no. Té voluntat d'ajudar. El Barça ha fet coses perquè té jugadors com Xavi, que volen ser-hi sempre.» També va tenir paraules d'elogi per a Piqué. «S'està convertint en el millor al darrere. Txiki la va clavar fent-lo tornar. És jove i en partits grans encara juga millor», va dir. Va revelar que va comentar el golàs contra l'Inter amb Vilanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.