Bojan Krkic alça el vol

Bojan té una mitjana de gols per minuts jugats millor que Ibra, que podria quedar a l'ombra del menut de Linyola

El futbol s'escapa a tota lògica. Només en l'àmbit d'aquest esport, un paio que s'acosta als dos metres d'alçada com Zlatan Ibrahimovic (concretament 1,93 centímetres), pot quedar a l'ombra d'un davanter baixet com Bojan Krkic, que se'l mira 22 centímetres per sota. Si durant tota la temporada el suec amb sang bosniana ha imposat el pes dels seus galons, de la seva trajectòria, del seu nom i de la seva fitxa, ara que vivim els dies clau per decidir si el Barça guanya o no la lliga, és el català amb sang sèrbia qui pot acabar aconseguint la titularitat.

El bon partit del davanter de Linyola al camp on va marcar el seu primer gol a primera, el Madrigal, confirma aquesta tendència. A Vila-real els papers es van invertir, i el titular canviat al final per rebre un homenatge va ser el noi format a la Masia, i qui va tenir pocs minuts va ser el davanter suec. A part de marcar un gol preciós, de tenir més ocasions i connectar a la perfecció amb els seus companys, el partit de Bojan a Vila-real afegeix llenya al debat sobre el rendiment d'Ibrahimovic. Amb les dades a la mà, el rendiment de l'un i de l'altre no es tan diferent. El suec marca un gol cada 124,3 minuts en la lliga (16 en 27 partits), mentre que el català millora lleugerament la mitjana amb un gol cada 123,5 minuts (n'ha fet sis). Ben cert és que Ibrahimovic n'ha marcat més, però ha disputat molts més minuts. Les dades no menteixen: Bojan marca més que el suec quan juga. Per poc, però marca més.

A Europa, doble cara.

El de Linyola, a més, també ha marcat en la lliga de campions (només un cop, contra l'Stuttgart en el partit de tornada), en la copa del Rei (contra el Cultural Leonesa, al qual va fer dos gols) i en la supercopa estatal (en la tornada, contra l'Athletic). L'escenari que es produeix en aquest duel amb accent balcànic en la lliga per ser el davanter del Barça, amb Ibrahimovic amb més gols, però amb Bojan amb millor mitjana, es repeteix també en la lliga de campions, ja que el suec ha marcat quatre cops i el català, només un. Ibrahimovic ha marcat quatre gols en la lliga de campions en deu partits, en què ha sumat 761 minuts. Ibra, doncs, marca a Europa cada 190 minuts. Bojan ha fet un sol gol, però només ha disposat de 114 minuts en cinc partits. Gairebé sempre, papers residuals, en els últims minuts. El paper que va interpretar Ibrahimovic al Madrigal, vaja.

Pedro i els companys.

Amb aquests deu gols, Bojan ja és el quart màxim golejador de l'equip en totes les competicions, al darrere de Messi (42 gols), Ibrahimovic (21) i Pedro (20). Precisament el canari va afirmar ahir de Bojan: «Cada any està agafant més experiència. Quan juga, ho fa a un gran nivell.» Bojan, que es va estrenar com a golejador l'octubre del 2007 a Vila-real, complirà tres anys en el primer equip blaugrana en què no ha deixat de treballar fort i aprofitar les ocasions per deixar de ser el noi jove, el de la Masia, el nano, el que té pocs minuts. Per aconseguir-ho, a Bojan li toca fer aquells gols importants, els que decideixen partits complicats, els que obren la llauna. Dels deu gols que ha marcat aquesta temporada, tres ja han inaugurat el marcador. Dos en partits de lliga, contra l'Sporting en la primera volta i el Dépor en la segona, i també en la copa del Rei contra el Cultural a l'estadi. Contra l'Inter, de fet, Bojan es va quedar a prop de fer un gol d'aquells que hauria estat recordat anys i panys, com el de Messi contra l'Estudiantes, com el d'Iniesta a Stamford Bridge, com els d'Eto'o a París o Roma. Però tindrà temps per fer-ho, ja que com van deixar clar Txiki Begiristain i Pep Guardiola al Madrigal, ni el Barça té pensat cedir o traspassar el de Linyola, ni pensen que s'ha estancat. Tot el contrari. Com va dir Guardiola, Bojan està llest per jugar molts anys de blaugrana i convertir-se en el primer 9 en molt de temps capaç de sorgir de la Masia i ser titular.

LES DADES

Minuts per gol:
13
Thiago Alcantara (*)
88,72
Lionel Messi
123,5
Bojan Krkic
124,3
Zlatan Ibrahimovic
201
Jeffren Suárez
210,2
Pedro Rodríguez
301,7
Thierry Henry
303
Seydou Keita
757,3
Dani Alves
763
Rafael Márquez
876
Xavi Hernàndez
1.161
Gerard Piqué
1.308
Touré Yaya
1.922
Andrés Iniesta
2.444
Carles Puyol (* Thiago Alcantara només ha jugat 13 minuts en lliga, i va marcar en aquest temps.)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.