Una altra «final» per assolir la lliga, contra el Tenerife

El cap fred i els baixets, les claus per vèncer un rival que necessita puntuar

Tot i la condició de favorit, Pep preveu un matx dur, com contra el Xerez

A 270 minuts per a la fi de la lliga, el Barça torna a casa, a l'escenari del drama europeu i d'aquelles curses provocatives de Mourinho. Però hi torna absolutament recuperat, rejovenit després del triomf còmode a Vila-real, victòria balsàmica que ha servit per aclarir les idees de tothom. Començant per les d'aquells que ja s'imaginaven una apocalipsi sobre el Camp Nou conseqüència del catenaccio de l'Inter.

La primera idea al cap del Barça ara mateix és ben senzilla: res de pensar en el Real Madrid, ja que els blancs fan sempre el mateix: juguen a fer veure que ensopegaran i acaben sumant els tres punts. Si finalment es deixen punts, benvinguts siguin, però al líder li toca pensar com un equip gran i sumar nou punts. No queda res més que guanyar aquests tres partits, els darrers d'una temporada maratoniana, eterna, plena de finals, de compromisos, de partits del segle.

En segon lloc, es tracta de tenir les idees clares també sobre la gespa: Ibrahimovic a la banqueta i Bojan al costat d'altres menuts, com ara Xavi i Messi. Perquè tant és que tingui molèsties: Xavi, probablement, tornarà a jugar avui contra un Tenerife al qual també li queden tres finals, en aquest cas per evitar el descens. El vallesà sempre és el far que il·lumina, i si Guardiola aposta per donar-li descans per evitar un ensurt, entrarà a la gespa si la cosa es complica. I precisament per evitar que la cosa es compliqui hi serà Bojan, que farà de corcó que no para quiet ni un segon, a diferència d'un Ibra més estàtic. I, com no, hi serà Messi, marcant gols i aspirant a arribar als 30 gols en la lliga.

La tercera idea no és cap novetat: respecte al rival, sigui qui sigui. Guardiola ja va advertir ahir que el partit contra els de Tenerife pot ser dur i complicat, com el del Xerez. Els illencs juguen un futbol prou digne i tenen una directiva que ha estat més valenta que cap altra, ja que tot i tenir l'equip sempre en zona de descens, no han fet fora Josep Lluís Oltra, i ara aquest arriba a les últimes jornades amb l'equip afegit a la seva causa i encara amb vida després de tres triomfs en els darrers cinc partits. L'escenari per als canaris, però, és el pitjor, ja que el Barça ha guanyat tots els partits al Camp Nou menys un (empat amb el Vila-real). Oltra va parlar ahir de concentració, de voluntat de ferro, però és conscient que no tindrà la pilota, i les seves possibilitats depenen dels contraatacs i de les errades d'un Barça que ha reaccionat de la millor manera a la ferida que va provocar Mourinho. Aquesta lliga s'ha de guanyar per orgull, per demostrar la validesa d'un projecte i d'unes idees. I malgrat que tothom digui ara que el partit clau és el de Sevilla, sis d'aquests nou punts són a casa contra equips de la part baixa. I és que el campió no es pot permetre cap segon de relaxació.

Amb Bojan, Messi i Pedro (de Tenerife) en atac, el Barça afronta els últims dies de competició centrat i motivat i rep un Tenerife que no ha guanyat mai en lliga a l'estadi. Els visitants tenen el dubte del davanter Nino –que de ben segur podrà fer com Xavi i jugar amb molèsties– i el record de la golejada dels blaugrana en el partit d'anada al cap. Avui hauran de vigilar que no els en caigui una altra.

BARÇA-TENERIFE
BARÇA:
Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Touré Yaya, Xavi, Pedro, Messi, Keita i Bojan.
TENERIFE:
Sergio Aragoneses; Marc Bertrán, Culebras, Pablo Sicilia, Héctor; Ricardo o Mikel Alonso, Román Martínez; Juanlu,Alfaro, Ayoze; i Nino.
ÀRBITRE:
Delgado Ferreiro (col·legi basc).
ESTADI:
Camp Nou, 20.00 hores. (Gol Television i Canal + Liga)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.