Guardiola: «Si ells fa 25 anys que l'esperen, nosaltres 11»

Guardiola entén la il·lusió de l'Athletic pel títol, però assegura que ells també mereixen guanyar

No confirma si jugaran Bojan i Pinto i no es mostra preocupat per si els de Caparrós juguen dur

bojan
«I tant que està preparat per jugar la final, perquè, si no, no estaria en aquesta plantilla»
duresa
«Entenc que el partit sigui intens i de contacte. No sé què faran, però hi ha un àrbitre»

L'Athletic fa quasi tres mesos que es prepara per a la final de Mestalla i a Bilbao ja fa temps que no es preocupen de res més que no sigui del duel contra el Barça. Confien que aquestes tones d'il·lusió i motivació seran la principal arma per superar el conjunt blaugrana, que gairebé no ha tingut dies per preparar el partit, perquè ha estat immers intensament en les altres dues competicions, la lliga i la Champions. Tot plegat, fa que s'hagi creat en l'ambient la sensació que el Barcelona es mira la copa del Rei com una competició menor i que ja té el cap a Roma o en les celebracions per la lliga. Res més lluny de la realitat. Ahir Guardiola va insistir que desitgen aquest títol amb la mateixa intensitat que el seu rival i que el disputaran amb la mateixa motivació. «Si ells fa 25 anys que l'esperen, nosaltres 11. Em poso en la seva pell i és lògic que estiguin tan entusiasmats, però nosaltres també tenim permís per somiar i també creiem que ens la mereixem. Del minut 1 al 90 intentarem guanyar», va assenyalar el tècnic. La decisió de viatjar a València el mateix dia del partit, que algunes veus han qualificat de «prepotent» ha servit d'excusa per incidir en la idea que el Barça no es pren tan seriosament la final com l'Athletic, però, tal com va explicar Guardiola, el principal motiu és descarregar una mica els seus jugadors de la tensió acumulada en aquests últims dies, en què s'ha jugat la lliga al Bernabéu i el pas a la final de la Champions contra el Chelsea. «Des del partit contra el Sevilla acumulem molta càrrega física i emocional al darrere, però vull que estiguin tranquils, amb la família. Per això volia guanyar ja la lliga, per alliberar les emocions. Viatgem el mateix dia, però també ens hi presentarem», va dir. Això no vol dir, però, que a l'hora de saltar al camp l'equip ho faci destensat, ja que el tècnic vol que els seus jugadors «treguin l'adrenalina en l'escalfament».

Al límit de les seves forces, al Barça l'espera un partit molt dur, intens i amb un ritme altíssim. Això és el que es desprèn de les paraules del tècnic de l'Athletic, Joaquín Caparrós, que, fins i tot, ha afirmat que la final serà tan disputada que hi pot haver «risc de lesió». Sense voler entrar en polèmiques, Guardiola es va mostrar molt tranquil sobre aquest aspecte, entenent que com que es tracta d'una final, el partit serà «intens i de contacte» i confia en la feina de l'àrbitre Medina Cantalejo quan hi hagi alguna entrada massa dura. També té molt clar que si els bilbaïns volen un partit de contacte, ells el que han de fer és evitar caure en la seva trampa i topar el mínim possible. Amb tot, l'entrenador del Barcelona no sap exactament quin serà el plantejament que farà Caparrós per contrarestar el joc blaugrana. Espera la pilotada directa a Fernando Llorente i un equip molt ben ordenat al darrere, encara que tampoc descarta que els dos centrals, Amorebieta i Ocio, condueixin o que Yeste, el seu jugador més talentós, baixi a rebre per organitzar el joc. El que sí que té clara és la fórmula del Barça: atacar i buscar gols, però amb una lleugera modificació en la pressió per si l'Athletic envia pilotes cap amunt. «No crec que puguem pressionar gaire a dalt. Quan la pilota va al cel és més fàcil que la toqui el que fa 1,90 m –en referència a Llorente–, però intentarem contrarestar-ho.» De fet, va afirmar que, tret del Xakhtar en la Champions, la gran majoria de rivals els han jugat de manera molt directa.

Té l'equip perfilat

. Guardiola, que no ha assajat els llançaments de penal, va confirmar que ja té decidit l'onze inicial que saltarà a la gespa de Mestalla, però no va revelar si en formen part Bojan i Pinto, dos dels protagonistes en la copa del Rei, però que tenen les mateixes possibilitats de jugar que la resta de jugadors perquè, tal com va recordar, «tots s'ho mereixen». En tot cas, va deixar molt clar que confia moltíssim en el davanter de Linyola. «I tant, que està preparat per jugar la final, perquè, si no, no estaria en aquesta plantilla.» Qüestionat sobre si les baixes d'Iniesta i Henry igualaven el duel, Guardiola va assegurar que mai posaria aquestes baixes «com a excusa», perquè confia en tots els seus futbolistes i es va mostrar optimista respecte a la possibilitat de poder disposar del manxec en la final de la Champions. «No sóc les seves fibres musculars, però tinc molta fe que hi sigui», va dir.


Explica que ha volgut viatjar el mateix dia per descarregar de tensió i emocions els seus futbolistes


Lamenta les baixes d'Iniesta i Henry, però assegura que no s'hi excusarà, perquè confia en la plantilla

Lamenta que Abidal es perdi les dues finals

Pep Guardiola ha estat futbolista i sap perfectament que perdre's les finals fa molt mal als jugadors. Per aquest motiu, ahir va lamentar la mala sort que ha tingut Abidal, que no podrà jugar ni a Mestalla ni a Roma. «Veus les imatges de les dues targetes i són molt rigoroses. A Anelka quasi no el toca i en l'altra posa una mica el cos. Em sap greu per ell i és una pena, perquè el futbolista juga per les finals», va comentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Entre el públic

 
OPINIÓ

Resposta a Benjamí Pons

ENCAPÇALA LA MOCIÓ DE CENSURA A LA FCP
 
 

Una altra lliga catalana

Girona
 

Sylvain Francisco, el del Manresa

KAUNAS (LITUÀNIA)
 

Una estrena amb recels

Girona
 

Bregats en decepcions

Girona
 

El peatge d’un estadi obsolet