Barça

10 partits per a 3 títols més

Un Barça en el millor moment de la temporada. El bon moment que passa el Barça ajuda el culer a ser optimista i a tornar a somiar amb els tres títols

Comença el tram final de la temporada i el Barça està en el millor moment. El proper mes i mig definirà si el quart projecte de Pep Guardiola torna a ser perfecte, com el primer, o excel·lent, com el segon i el tercer. Només deu partits –en cas que el Barça es classifiqui per a la final de la Champions League– separen els blaugrana dels tres títols que li queden per guanyar aquest curs: la màxima competició europea, la lliga i la copa del Rei.

El Llevant serà demà el primer escull per seguir empaitant el Real Madrid una la lliga que la persistència blaugrana ha tornar a posar en un primer pla. Des de la visita a Pamplona a principi de febrer, els jugadors de Pep Guardiola han fet un gir total a la seva efectivitat futbolística i s'han tornat a situar com a clar aspirant i màxim favorit per guanyar les tres competicions. Amb tots els dubtes esvaïts, Guardiola pot preparar el tram més decisiu del curs sabent que els seus homes no el fallaran, ni a ell, ni al cos tècnic, ni a l'afició. Els catorze partits sense perdre consecutius –només han empatat a San Siro en l'anada dels quarts de final de la Champions– són la prova principal que aquest equip pot perdre punts i partits, però no perd mai la fam de títols. Tot i el mal inici d'any, la bona dinàmica que té el conjunt des de mitjan febrer ajuda a ser optimista fins i tot els pessimistes. A can Barça han tornat les dianes del Messi més golejador, la direcció del millor Xavi, les aturades del millor Valdés... La bona ratxa ha servit fins i tot perquè Pedro recuperés l'olfacte de cara a gol.

Un altre curs perfecte?


El 25 de maig, el Barça de Guardiola disputarà la tercera final de copa del Rei en quatre anys. Aquell dia, després del partit contra l'Athletic que entrena Marcelo Bielsa, els blaugrana posaran punt final a la temporada i ja sabran si han aconseguit, de nou, els tres títols més preuats. Abans d'intentar aixecar la copa, el Barça podria haver consumat la remuntada en la lliga gràcies, sobretot, a la inèrcia que porta l'equip; també sabrà si s'haurà convertit l'equip que guanya la Champions League dues temporades seguides per primer cop en la història de la competició.

Per arribar fins aquí, el Barça té, però, un camí difícil. En la competició domèstica, els de Guardiola es jugaran la lliga contra el Real Madrid en el clàssic del dissabte 21; imposar-se en el clàssic seria la millor manera d'acabar de pressionar un Madrid que en les últimes setmanes s'ha deixat punts pel camí.

La setmana que ve, però, els de Guardiola inicien també la darrera passa cap a la cinquena Champions del club. Per concentrar-se millor, els blaugrana viatjaran a Londres dilluns, dos dies abans del matx contra el Chelsea.

L'ensurt d'Abidal

L'ensurt de la temporada, però, l'ha tornar a donar Abidal. Des que es va saber que el francès necessitava un trasplantament de fetge, el Barça no només no s'ha desanimat sinó que ha fet servir la malaltia del defensa per donar un impuls encara més gran. Els futbolistes blaugrana s'hi han deixat la pell, igual que l'any passat, per dedicar cada èxit de l'equip al seu company.

TRES FRONTS OBERTS

Classificats per a la final de copa, els blaugrana s'han de concentrar en la lliga i la Champions

RATXA POSITIVA

El Barça està en el millor moment de la temporada i aspira clarament a tots els títols

ADVERSITATS

Les baixes per lesió i malaltia de jugadors clau han estat un motiu de superació

I demà, prova de foc contra el Llevant

Jornada de descans ahir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Guardiola va donar festa als seus jugadors dos dies abans de la visita a un Llevant més perillós que mai. L'equip granota, que viu la seva millor temporada a primera divisió i lluita per aconseguir un lloc en competicions europees la temporada que ve, va perdre dimecres, al camp de l'Sporting de Gijón, un partit que tenia guanyat quan a penes quedaven 20 minuts per al final, fet que el converteix encara en més perillós. “Han perdut algun cop fora de casa. Per què no es pot repetir?”, comentava ahir Javier Farinós en roda de premsa. El vetarà migcampista del Llevant va assenyalar també que el seu equip arribarà al partit en pitjors condicions físiques que el Barça. “Ens faran patir. I més havent jugat nosaltres dimecres i ells, dimarts”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.