Barça

El clàssic perfecte

Les circumstàncies han fet que la naturalesa dels equips coincideixi amb les seves necessitats. El Barça haurà d'atacar. El Madrid jugarà a empatar i especular

El xilè és “seriós dubte” per al partit d'avui, segons Guardiola

El Barça i el Real Madrid jugaran aquest vespre el clàssic perfecte. Poques vegades s'ha desplegat una mise-en-scène tan favorable als estils dels dos equips. Deia Ramon Llull que els camins de la lleialtat són sempre rectes. José Mourinho i Pep Guardiola seran sempre fidels a les seves idees. El curiós és que avui les circumstàncies del partit fan que tot encaixi. El Barça haurà d'atacar. El Madrid, defensar-se. Farà negoci amb dos dels tres resultats. Si no perd, serà campió.

Per al Barça de Guardiola, el partit no revesteix més novetat que l'exigència palpable de la victòria.

Pel que fa a Mourinho, el clàssic li ha donat mastegada una coartada. A hores d'ara, les pixades fora de test del portuguès posen en dubte que, per vergonya, en necessiti, de coartades o excuses. Ha dut el Real Madrid al subsòl de l'esportivitat i s'ha quedat d'allò més tranquil. Si de cas, l'ingredient de necessitar només un punt reforçarà qualsevol plantejament, fins i tot el de fer jugar el Real Madrid com un equip inferior i acomplexat. Pronòstics al marge, no seria la primera vegada que ho fa.

Mourinho no tindrà cap inconvenient a renunciar a atacar davant de 400 milions d'espectadors i un miler de periodistes que cobriran un partit que, per qüestions d'estils i nivell, sembla tenir la categoria d'una final del món.

Els dubtes

Després d'una temporada horrorosa pel que fa a baixes, Guardiola arriba al duel més transcendent de la lliga amb el mig del camp de gala: Busquets, Xavi i Iniesta són a la seva disposició. A la defensa, en canvi, hi ha el dubte de qui ocuparà el lateral esquerre, Adriano o Puyol. A l'atac ballen diversos aspirants: tres per als dos llocs destinats a acompanyar Messi. Són Alexis, Pedro i Cesc. Els dos primers tenen, a hores d'ara, més possibilitats, a pesar que el xilè va tornar coixejant de Londres. Guardiola voldrà bandes ben obertes, la qual cosa fa que Cesc perdi números per ser titular.

Mourinho, en canvi, té dubtes sobre la zona ampla. Que l'empat li vagi bé abona la possibilitat que Lass integri un triple pivot amb Xabi i Khedira.

El portuguès mai no ha guanyat al Camp Nou com a entrenador visitant. De manera que no se li pot atribuir cap recepta que aporti llum als dubtes tàctics que ell mateix ha mostrat canviant constantment de plantejament a l'hora d'enfrontar-se amb el Barça. Mourinho no només no ha endevinat la tecla al Camp Nou. De moment desconeix fins i tot on coi és el teclat.

El Madrid s'agafa a l'únic moment dolç del passat recent contra el Barça: la copa del Rei de Mestalla. Un record a l'altura d'un equip de Mourinho, per la manera barroera i al llindar de la il·legalitat amb la qual va vèncer.

Xavi, història viva

Passi el que passi, el partit honorarà Xavi, que es convertirà en el blaugrana que més clàssics ha jugat, 32. Història ben viva del barcelonisme. I, com surant sobre les pissarres, hi haurà Cristiano i Messi, capaços de fer esclatar un plantejament molt estudiat amb un simple moviment de maluc.

El fet que tots dos equips hagin perdut el partit anterior afegeix un toc picant. Volen refer-se per afrontar amb moral la tornada de la Champions.

Cara a cara, les dues grans forces del futbol, jugant-se el títol en el clàssic perfecte.

Alexis s'exercita al marge i és seriós dubte

“Alexis és seriós dubte per demà [avui per al lector].” Així de clar va ser Pep Guardiola en roda de premsa quan li van preguntar per l'estat físic del davanter. El xilè, que va ser titular a Stamford Bridge, va baixar de l'avió que duia el Barça de tornada amb una coixesa molt evident per culpa d'una topada amb John Terry. En l'entrenament que va fer l'equip blaugrana al Camp Nou ahir a la tarda, Alexis es va exercitar al marge dels seus companys amb Juanjo Brau, tot i que, tal com va dir el tècnic blaugrana, de mica en mica va millorant: “Avui [ahir per al lector] s'ha entrenat pel seu compte. Tenia una mica de dolor, però una mica menys que ahir. Estava millor”, va assegurar Guardiola. El de Santpedor va argumentar la millora perquè “aquests cops, quan estàs en calent, aguantes, però quan estàs en fred, sents molt més el dolor”. Pep Guardiola, però, va assegurar que en la sessió preparatòria d'avui al matí, confirmaran si el xilè pot participar en el seu cinquè clàssic o no. Si no jugués, Alexis no podria emular la gesta de marcar al Madrid en la lliga, com va fer en el clàssic que es va disputar el 10 de desembre passat al Santiago Bernabéu, on va marcar el primer gol del Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.