Barça

“No tinc cap dubte que serem a la final de Munic”

Pep Guardiola. Entrenador del FC Barcelona

“Tinc la demostració, per milions de fets, que eliminarem el Chelsea.” Així de contundent es va mostrar ahir Pep Guardiola, abans d'un dels partits més importants del curs i, segurament, en el moment que més ho necessitava el barcelonisme. De fet, el tècnic català no s'ho va pensar ni un segon quan li van preguntar si creia que el Barça seria a la final de Munic: “No en tinc cap dubte.”

Guardiola va afirmar que podia afrontar el partit de dues maneres: “Amb certa tristesa pel resultat o amb optimisme per la gran fe que tinc en els jugadors” i que ell havia triat la segona. Tot i així, segons va explicar, el seu optimisme no està avalat per paraules o gestos concrets dels futbolistes, sinó que és, simplement, “per la fe en aquests jugadors”. “Penso que arribarem a Munic, no en tinc cap dubte. Demà quan acabem el partit, ja analitzarem si ho hem aconseguit, però ho crec. Des del primer dia, mai he afrontat un partit pensant que anirà malament. Quan no va bé, ho analitzem i estic trist. Però el de demà l'afronto amb optimisme.”

Tot i així, Guardiola va recalcar que no ha vist res especial en les cares dels seus jugadors, i va apel·lar al sentiment d'un nen per argumentar-ho: “Tots els futbolistes del món es fan futbolistes pel plaer de passar-se la pilota. Els meus jugadors encara tenen aquest plaer.” Del que també està segur Guardiola és que els seus futbolistes poden tenir moments de sobreexcitació. “És fàcil dir-los que no es posin nerviosos, però saben que han de conviure amb això”, va afirmar.

L'entrenador blaugrana va cedir, a més, tot el protagonisme als seus homes: “És l'hora dels jugadors. No em vull treure responsabilitat, l'assumeixo tota amb molt de gust, però és la seva hora, perquè són grans, únics. Estan en la nostra memòria i demà [avui per al lector] ho tornaran a estar.”

Els últims resultats del Barça han generat cert pessimisme en alguns sectors del barcelonisme. Per Guardiola, “si tenen alguns dubtes, deuen tenir les seves raons”, tot i que està convençut que avui “l'afició hi serà”. “Ens donaran un cop de mà i si passem estaran feliços”, va afegir, alhora que va voler deixar clar: “El nostre passat no ens dóna dret a perdre.” El tècnic té molt clar que s'han de guanyar l'afició “dia a dia”.

Per Guardiola el matx contra el Chelsea “serà semblant al de l'anada”, ja que els blue hi arriben “amb un resultat per defensar”. Guardiola va assegurar que “sempre es pot fer millor del que es fa”, però va afegir: “Contra el Madrid i el Chelsea, vam fer grans partits.”

“Que faci el de sempre”


Tot i que Messi no ha estat inspirat en els dos darrers matxs, Guardiola està tranquil: “Permeteu-me que no em preocupi per Messi.” El tècnic va explicar que l'argentí va tenir una indisposició gàstrica que va impedir que s'entrenés diumenge. El de Santpedor, de fet, va animar al seu crac “a fer el que ha fet sempre”. D'altra banda, va repetir que les absències de Piqué són purament esportives i va assegurar que li té “una estima especial, per la persona que és, pel seu amor a la vida i al futbol” i va recordar que fer l'onze titular “és l'únic poder” que té. A més, es va mostrar molest –“no heu estat bons”– per les crítiques a Tello pel partit del Madrid: “Ataqueu el jove per atacar-me a mi. Si voleu, critiqueu la decisió, no Tello. Tello va jugar que t'hi cagues.”

ALLIANZ ARENA

Guardiola és optimista i creu que el seu equip es classificarà per a la final de Munic

NERVIS

Pel tècnic, “és normal” que els seus jugadors puguin estar massa excitats

MESSI

“Perdoneu-me que no dubti de Leo Messi; que faci el que ha fet sempre”

PIQUÉ

“Li tinc una estima especial, per com és, pel seu amor a la vida i al futbol”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.