Barça

“El que importa no és si jugo, sinó que siguem a la final”

Gerard Piqué Jugador del FC Barcelona

“Sóc soci del Barça des que era nen i vull que guanyi el Barça. El 2006 jo jugava al Manchester United i vaig ser a la graderia de París i vaig vibrar molt. El que més importa no és si demà [per avui] jugo o no, sinó que el Barça guanyi i sigui a la final.” Gerard Piqué va parlar ahir clar i català. Després dels rumors sobre una suposada mala relació amb Pep Guardiola, arran sobretot de la suplència del central català contra el Chelsea i el Real Madrid, el blaugrana va deixar clar que el que més li importa no és jugar o no aquesta nit, sinó que l'equip es classifiqui per a la final de la màxima competició europea del 19 de maig: “Tenim l'oportunitat de tornar a jugar una final de la Champions, que el Barça tampoc n'ha jugat ni guanyat tantes en la història.” En aquest sentit, el defensa va voler reivindicar l'equip i recordar els 13 títols que ha aconseguit des de l'arribada de Guardiola. “Estem en un període de la història tan bonic que a vegades no el valorem com es mereix”, va afirmar Piqué, que alhora va negar que la derrota de dissabte contra el Madrid signifiqui un canvi de cicle: “Aquest equip té una mica més de crèdit que un partit i un títol de lliga. Mereix una mica més de respecte.” A més, es mostra convençut que cap culer dubta d'aquest equip.

Tot i no jugar els dos partits més importants del curs fins ara, el català va afirmar que el seu estat d'ànim és bo, que continua treballant per convèncer el mister que el posi en l'onze inicial i va assegurar que espera que les seves absències només siguin per motius esportius. Piqué va admetre, però, que aquest any, el seu rendiment “podria haver estat millor”, però va afirmar que ell fa autocrítica “partit a partit”. Sobre la seva relació amb Guardiola, el futbolista va assegurar que “és molt bona” i va confirmar que tots dos parlen “més del que penseu” de moltes coses. Aquesta bona relació el fa confiar en la continuïtat del de Santpedor. “Per a ell, no hi ha passió més gran que el futbol i el Barça, i confio que l'any que ve serà amb nosaltres.”

“Tenim possibilitats”


Tot i que no té la titularitat assegurada, Gerard Piqué està confiat que aquest vespre podrà fer un gran partit i que es classificaran per a una altra final de la Champions. El plantejament defensiu que va tenir el Chelsea en l'anada i l'1-0 que tenen a favor els anglesos fa preveure, per al blaugrana, que no serà gens fàcil. “Són un dels millors equips d'Europa i en els darrers anys han guanyat lligues, copes, han estat a prop de guanyar la Champions... serà molt difícil”, va assegurar Piqué. El barceloní, però, confia que, avui sí, l'equip tindrà més sort de cara a porteria: “Crec en l'equip i estic segur que si juguem com vam jugar allà, tenim moltes possibilitats de passar. Hem de ser nosaltres mateixos. Si controlem la pilota els noranta minuts, tindrem ocasions de gol. No sé si les marcarem, però hem de crear-les”, va sentenciar.

Un dels grans protagonistes de l'anada va ser Didier Drogba. L'ivorià no només va marcar el gol, sinó que va ser criticat per fingir les caigudes. Piqué, però, no ho veu així: “Tothom té l'actitud que vol al camp, però crec que si es llança és perquè li fa mal. Crec en la seva honestedat.” A més, creu que és “molt complicat” jugar contra gent com Terry, Lampard i el mateix Drogba, perquè “tenen molts partits a les cames i saben el que es fan”.

PREFERÈNCIA

Piqué considera més important que el Barça passi a la final que la seva presència

GUARDIOLA

El defensa diu que respecta les decisions del tècnic i confia en la seva renovació

CHELSEA

Afirma que si l'equip manté el seu estil, tindrà moltes possibilitats de ser a Munic

DROGBA

El central defensa l'ivorià de les crítiques per fingir: “Crec en la seva honestedat”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.