Barça

“M'he buidat i necessito omplir-me”

L'entrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, anuncia públicament que deixa el club on ha fet història perquè no se sent amb forces

Tito Vilanova substitueix Guardiola perquè “coneix el club i té el mateix joc, la mateixa idea i la personalitat per fer-ho”

“M'he buidat, m'he desgastat i necessito omplir-me”. D'aquesta manera ha explicat avui, 27 d'abril del 2012, Pep Guardiola que deixa el club on ha fet història. Seriós i emocionat, i en una de les rodes de premsa amb més expectació que es recorden, el tècnic de Santpedor ha argumentat que no se sent amb forces, i que no té l'energia necessària per portar el primer equip del FC Barcelona com ell entén que es mereix. “He de recuperar-me i descansar perquè si no probablement prendria mal”, ha assegurat.

La decisió la va prendre durant la tardor: “Cap a l'octubre, novembre, el meu cap ja em deia que seria l'última temporada i així li vaig comunicar al president, però no podia fer-ho públic”. Precisament, aquesta incertesa que s'ha generat respecte a la seva renovació és una de les coses que, segons ha afirmat, ha lamentat més “profundament” durant aquest últim temps.

I per no generar més dubtes, el director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha fet públic que Tito Vilanova serà el nou entrenador del Barça. Després de matisar que estava en la roda de premsa “on mai hagués volgut estar”, Zubizarreta ha detallat que han optat per Tito perquè “coneix el club i té el mateix joc, la mateixa idea i la personalitat per fer-ho”.

13 títols

Així, després de quatre temporades en què ha sumat un total de 13 títols, el tècnic de Santpedor ha fet pública una decisió, que es cuinava des de la nit de dimarts, quan el Barça va ser eliminat de la lliga de Campions. Un cop va parlar amb el seu inseparable Tito Vilanova, Guardiola es va reunir amb el president, Sandro Rosell, poques hores després del partit contra el Chelsea.

La trobada no va transcendir, però Ona FM va descobrir que s'havia produït a primera hora del matí al domicili particular del tècnic català. A més de Guardiola i Rosell, també hi van assistir el director esportiu, Andoni Zubizarreta, i el vicepresident de l'àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu.

Aquest divendres, Guardiola ha volgut remarcar que se'n va orgullós del treball ben fet i que se'n porta la feina dels seus jugadors: “Hi ha hagut milions de jugades i de partits en el meu cap que ells han fet realitat, és el millor que me'n porto”.

I és que, tot i el cansament, Guardiola ha sentenciat: “Me'n vaig molt feliç per tot el que he viscut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.