Barça

“M'he buidat i necessito omplir-me”

Pep Guardiola, que serà substituït per Tito Vilanova, confirma que no seguirà dirigint el Barça la temporada vinent

Explica que després de quatre anys ha perdut l'energia i que se'n va per descansar i recuperar-la

Faltaven vint minuts per a les dues de la tarda quan el president del Barça, Sandro Rosell, va comunicar de manera oficial la notícia que cap culer mai no voldria haver sentit però que tothom s'esperava després de tots els moviments que s'havien produït en els últims dies. Pep Guardiola havia decidit deixar la banqueta del Barça a final de temporada. Era el penúltim pas d'un dia carregat de fortes emocions i també de sorpreses, com el posterior anunci de Tito Vilanova com a relleu de Guardiola.

El dia havia començat a la ciutat esportiva Joan Gamper i es va traslladar després al Camp Nou. Rosell, Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu van ser els primers a arribar. Després ho va fer Guardiola. El tècnic no havia canviat d'opinió. La decisió que ja va comunicar al club a la tardor i en la qual es va refermar dimecres passat en la reunió que van mantenir els mateixos protagonistes a casa del tècnic no havia canviat. El primer entrenament per preparar el partit contra el Rayo havia de començar a les onze, però ho va fer amb mitja hora de retard. Abans, Guardiola es va reunir amb els seus futbolistes i els va comunicar la seva decisió. També els va explicar les raons que l'havien portat a deixar el Barça i els va donar les gràcies per aquestes quatre temporades meravelloses. Es van viure escenes de molta tristor. Els futbolistes havien confiat fins al final en la continuïtat del seu guia i no van poder amagar el seu sentiment cap al seu entrenador. Messi va ser un dels més afectats, però també ho estaven la majoria de futbolistes del planter i altres homes importants en aquest vestidor, com Keita i Mascherano. “He rebut moltes mostres d'estima de tothom. M'he recordat molt d'Abidal, de Keita... Ell ha estat el meu baròmetre moral i ètic, he conegut poques persones com ell, quan el mirava i veia la seva cara sabia si ho havia fet bé”, deia Guardiola en la posterior roda de premsa que es va fer al Camp Nou per explicar com havia viscut aquells moments.

La roda de premsa es va fer després d'un entrenament en què havien treballat “com bèsties”. Hi van assistir els quatre capitans (Puyol, Xavi, Iniesta i Valdés) i també Piqué, Cesc, Pedro i Busquets. “Messi també és aquí”, va dir el tècnic. Abans havia explicat la seva decisió. “Quatre anys són molts, m'he buidat i necessito omplir-me. Crec que qui ocupi el meu lloc donarà unes coses que jo ja no puc donar. L'exigència és molt alta i l'entrenador ha de ser molt fort. Necessites tenir energia per transmetre les coses. Jo l'he de recuperar i això només es pot recuperar descansant. Hauríem pres mal. Marxo a recuperar-me. Fa cinc anys feia bots d'alegria quan em van oferir el filial. Després, amb el primer equip, vaig tenir la mateixa alegria, ens ho menjaríem tot. Ara he de recuperar tot això. Sento que he perdut l'energia”, va dir Guardiola, que va explicar que ja havia pres la decisió a la tardor, però que no l'havia pogut comunicar fins ara per tot el que es jugaven. El tècnic va enviar un missatge d'agraïment als seus jugadors: “Hi ha hagut milions de jugades i partits somiats que ells han fet realitat.”

Respecte al seu futur més immediat, el de Santpedor va explicar que “no interessa” el que farà, però va afirmar que no havia escoltat ofertes ni del Chelsea ni de la federació anglesa de futbol. Tot i que no va marcar cap termini, va assegurar: “Tornaré a entrenar, però he d'omplir la buidor. Ara toca descansar i la vida ja em portarà allà on sigui. Arribarà un dia que voldré tornar a entrenar, i si trobo un equip ho faré.”

RAONS

“Necessites energia per transmetre les coses. No la tinc i he de descansar”

JUGADORS

“Hi ha hagut milions de jugades i partits somiats que ells han fet realitat”

FUTUR

“Tornaré a entrenar, però ara he d'omplir la buidor. Ara toca descansar”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.