Barça

El millor homenatge

L'afició dóna les gràcies a Guardiola per aquests quatre anys corejant el seu nom repetidament i l'equip ho fa amb gols

L'argentí torna a fer un ‘hat-trick' i ja suma 46 gols en la lliga

màlaga1

barça4

El Camp Nou tornava ahir a acollir un partit de futbol després de les tres patacades consecutives que s'havien viscut en aquest escenari en els últims deu dies. Les dues primeres a la gespa. Primer va ser la pèrdua de la lliga contra el Real Madrid i posteriorment l'eliminació de la lliga de campions a mans del Chelsea. La tercera s'havia viscut a la sala de premsa, divendres quan Pep Guardiola va anunciar que deixava la banqueta del Barça al final de la temporada.

Maduresa culer

El culer ha madurat molt en els últims anys ajudat pels èxits de l'equip. Importen els títols, però sobretot una manera de fer inimitable que s'ha convertit en l'enveja de tot el món. Ho va demostrar després de caure contra el Chelsea agraint a aquest equip tot el que ha donat en els últims quatre anys. I ahir va donar una altra mostra de maduresa. La graderia no presentava la millor entrada de la temporada, però sí un molt bon aspecte. És una mostra d'agraïment a un equip de llegenda. L'afició també ha decidit acomiadar Guardiola com mereix el millor entrenador de la història del club. El comiat oficial del Camp Nou serà dissabte, en el derbi contra l'Espanyol, però ahir el de Santpedor ja va rebre mostres espontànies de suport. Pancartes que li donaven les gràcies i una gran ovació en el minut 5, coincidint amb la primera vegada que sortia de la banqueta per donar ordres. Ovació acompanyada de crits de “Guardiola, Guardiola”. Els mateixos crits que es van repetir en el minut 23 de la segona part, amb el partit ja sentenciat, i que el tècnic va agrair saludant l'afició.

Comiat a Guardiola

També volen acomiadar Guardiola com cal els seus jugadors. Els hi ha donat tot en les últimes quatre temporades i què millor que li tornin amb victòries i bon futbol. El seu últim partit a la banqueta serà la final de la copa del dia 25 contra l'Athletic. El Barça, tot i donar la lliga per perduda des que va caure contra el Real Madrid, s'ha proposat acomiadar Guardiola guanyant els quatre partits de lliga que van des de l'anunci del tècnic fins al final del campionat. És també la millor manera de preparar la final de la copa. Mantenint els cinc sentits en el futbol. Ho va demostrar diumenge a Vallecas amb una golejada espectacular contra el Rayo (0-7) i també ahir contra un Màlaga que juga molt bé a futbol amb Manuel Pellegrini i que lluita per classificar-se per a la Champions, però que també va ser golejat (4-1). Agraïments al marge, aquests partits també han de servir perquè Pinto, el porter de la copa, agafi confiança sota pals. A Vallecas va demostrar que es pot confiar en ell amb intervencions de mèrit. Ahir les va repetir en un parell d'ocasions.

Un altre objectiu d'aquests dies és que Messi guanyi el Pichichi i la Bota d'Or. L'argentí, que va acabar el partit com a capità i lluint la senyera al braç, lluita amb Cristiano Ronaldo, i ahir va sumar tres gols més a la seva col·lecció. Ara n'acumula 46, una barbaritat que diria Guardiola. La falta de punteria des del punt de penal contra el Chelsea es va convertir ahir en encert. I en dues ocasions. En el minut 34 va desfer l'empat a un superant Kameni després d'una falta sobre Iniesta. Ja en la segona part, va tornar a marcar des del mateix lloc després que ell mateix fos víctima de la falta.

El hat-trick, que sentenciava el partit, el va aconseguir superant Kameni i la defensa del Màlaga per velocitat i habilitat després de rebre una excel·lent passada d'Iniesta. El partit del manxec va ser una delícia. Assistència en el quart, penal forçat en el segon i centrada de gol en el primer que va aprofitar un excels Puyol.

Premi per Afellay

També va ser premiat Afellay. L'holandès es va lesionar de gravetat quan començava la temporada. A Vallecas es va poder tornar a sentir futbolista i ahir va tornar a sentir l'escalfor del Camp Nou. La mateixa escalfor que va sentir Pedro quan va ser substituït cinc minuts abans del final. El canari és un dels grans futbolistes que ha descobert Guardiola. Un dels jugadors clau en aquest cicle guanyador. La seva temporada, però, no ha estat bona i lluita en aquests últims partits per recuperar la bona forma i la confiança de Del Bosque per anar a l'Eurocopa. A Vallecas va fer un bon partit i ahir va repetir i va recollir l'ovació d'una afició molt madura que va oferir els seus últims càntics a Guardiola, l'home clau de tot això

BARÇA: Pinto; Alves, Puyol, (Bartra, 68') Mascherano, Adriano; Keita, Cesc, Iniesta, (Afellay, 76') Cuenca, Messi i Pedro (Tello, 85'). MÀLAGA: Kameni; Jesús Gámez, Demichelis, Sergio Sánchez, Eliseu, Portillo, Camacho, Cazorla, (Recio, 68') Duda; Buonanotte S. Fernández, 61') i Rondón (Van Nistelrroy, 61') GOLS: 1-0 Puyol (13'), 1-1 Rondón (25'), 2-1 Messi (34'), 3-1 Messi (59'), 4-1 Messi (64') ÀRBITRE: Turienzo Álvarez TARGETES: Camacho (56'), Duda (59'), Pedro (67'), Cesc (82') PÚBLIC: 67.854 espectadors