Barça

Keita salva el comiat

Empat. El malià va evitar que Guardiola perdés el seu últim partit de lliga a la banqueta del Barça amb un bon cop de cap en el temps afegit. Valdés va guanyar el seu cinquè Zamora

betis2

barça2

La història de Pep Guardiola en la lliga dirigint el Barça va acabar ahir a Sevilla. El de Santpedor no es va poder acomiadar amb una victòria en un camp on no ha guanyat mai com a entrenador. Ho va poder fer amb un empat gràcies a un gol de Keita en el minut 91. El malià ha estat un jugador especial per a Guardiola en aquests quatre anys, com el tècnic ha reconegut. El seu termòmetre. I Keita li va poder tornar ahir tanta confiança. Perquè hauria estat injust que el millor entrenador de la història del club s'hagués acomiadat de la lliga amb una derrota. Va començar amb una derrota a Sòria contra el Numància, i des de llavors i fins e l'empat d'ahir, tres títols i un munt d'exhibicions. Keita va poder arreglar un partit amb dues parts ben diferents. El Barça va estar més que notable en la primera. I el malià va arreglar una segona meitat molt complicada per als blaugrana per culpa d'una acció estúpida de Dani Alves en els primers minuts. El brasiler va fer una entrada innecessària que va fer que l'àrbitre l'enviés a la dutxa quan el Barça guanyava i tenia el control absolut del partit. Una expulsió que va tenir com a conseqüència dos gols de Rubén Castro que remuntaven l'inicial de Sergio Busquets. Sí. Ahir també va marcar Busquets, una altra de les debilitats de Guardiola, el primer jugador del planter que el tècnic va aportar al primer equip.

Fins a l'expulsió d'Alves, no havia estat el Barça un equip excel·lent, però sí un molt bon conjunt que, tot i estar jugant un partit del tot intranscendent, es va mostrar seriós i concentrat en tot moment. Va estar molt bé en el control del joc i de la pilota, tot i que li va faltar una mica de profunditat. Va tenir controlat en tot moment el partit i el rival, fins al punt que Víctor Valdés no va haver d'intervenir en cap moment. Una bona notícia també per al porter català, que va haver de jugar per Pinto, lesionat en un turmell, i que havia de certificar el seu cinquè trofeu Zamora. El va acabar guanyant, però d'un pèl, després d'haver passat una primera part tranquil·la, però haver encaixat dos gols en la segona. Dues cares que també va viure Mascherano. L'argentí va fer un enorme partit en la primera part, excel·lent en tot moment en l'anticipació i el tall. Va fer una gran parella amb Piqué, que tornava després del fort cop al cap que va rebre contra el Chelsea. Tots dos hauran de jugar la final de la copa del Rei del 25 de maig amb Puyol lesionat en un genoll i operat ahir. Però els dos centrals van deixar un forat grandiós a l'eix de la defensa en les dues jugades que van significar els dos gols de Rubén Castro.

De la primera part del partit també cal destacar la primera titularitat d'Ibi Afellay després de superar una greu lesió de genoll. L'holandès va recuperant la forma a poc a poc. Continua sent un jugador ràpid i lluita per poder anar a l'Eurocopa. Afellay va sumar en el bon partit que estava fent el Barça fins a l'expulsió d'Alves. Un bon partit que també guanyava el Barça. Gràcies a un gol de Sergio Busquets. El migcampista català no marcava un gol en la lliga des del mes de setembre del 2010 a Bilbao. Ahir ho va tornar a fer, i va inaugurar el marcador de cap en un servei de córner en el minut 8. No va ser la rematada de Busquets l'única oportunitat que va tenir el Barça en la primera part. Xavi ho va provar en un precís llançament de falta en el minut 20 i Adriano, més tard, amb una bona rosca que Casto va enviar a córner.

La segona part va començar amb una altra rematada de Keita, que volia continuar jugant prop de l'àrea del Betis. Però ben aviat va arribar l'acció poc afortunada d'Alves i l'expulsió. El Barça es va quedar amb un home menys per defensar el gol de Busquets durant més de mitja hora i Guardiola va fer entrar Montoya per Afellay.

Amb inferioritat, el Barça va perdre el control del joc i el Betis va aconseguir remuntar el gol de Busquets en només cinc minuts. En dues jugades semblants. Amb els dos centrals deixant un forat al centre de la defensa que va aprofitar Rubén Castro per fer dos gols, posar en avantatge el Betis i fer perillar el Zamora de Valdés. El porter català no el va acabar perdent, com tampoc el Barça el partit. Va estar a punt d'empatar-lo Messi amb un llançament de falta que va acabar al pal. En temps afegit va arribar el gol de l'empat de Keita, de cap, a centrada de Montoya.

BETIS: Casto; Javi Chica (Isidoro, 73'), Paulao, Dorado, Nacho; Beñat, Cañas; Jefferson Montero (Santa Cruz, 57'), Jonathan Pereira, Pozuelo (Nono, 65'); Rubén Castro. BARÇA: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi (Iniesta, 82'), Keita; Pedro (Tello, 77'), Messi i Afellay (Montorya, 57'). GOLS: 0-1, Sergio Busquets (8'). 1-1, Rubén Castro (70'). 2-1, Rubén Castro (75'). 2-2 Keita (91'). ÀRBITRE: Ayza Gámez. Grogues: Beñat (8') i Cañas (89'). Vermella: Dani Alves (52'),

Puyol, compte enrere; Abidal i Tito, recuperats

“Ja estic a l'habitació després de l'operació, tot bé.” Aquest va ser el primer missatge que va escriure Carles Puyol en el seu compte de Twitter després de ser sotmès, ahir al matí, a una operació per solucionar-li una lesió al cartílag del genoll dret. La intervenció va ser realitzada pel doctor Ramon Cugat, acompanyat per Ricard Pruna. En la posterior compareixença van mostrar-se molt optimistes pel que fa a la recuperació del defensa blaugrana.

El doctor Pruna va donar ahir, a més, dues de les millors notícies de la temporada per al barcelonisme: Abidal serà donat d'alta la setmana que ve i Tito Vilanova ha superat el càncer. “El trasplantament va anar bé. L'evolució ha estat lenta però bona. El jugador, si tot va bé, podria rebre l'alta hospitalària la setmana vinent”, va anunciar respecte d'Abidal. Quant a Tito Vilanova, Ricard Pruna va ser molt clar: “En termes col·loquials, diríem, curat. En termes científics, lliure de malaltia.”