Barça

“Posar Tito és una decisió de pànic”

Eleccions. Joan Laporta assegura que està preparat per presentar-se si la junta decideix avançar els comicis

Ja s'ha obert la veda. L'expresident del Barça Joan Laporta va tornar a ser entrevistat ahir i va repetir l'atac a l'actual junta. Aquest cop, les seves crítiques van anar no només cap als pocs esforços que, segons l'expresident, han fet perquè Pep Guardiola continués, sinó també pel nomenament del seu ajudant, Tito Vilanova, com a entrenador del primer equip per al curs vinent. “Posar Tito Vilanova és una decisió de pànic, per no rebre l'impacte de no haver fet el que calia o no haver fet més perquè Pep Guardiola continués”, va declarar el diputat del Parlament. Tot i així, Laporta va reconèixer que “potser” ell hagués pres la mateixa decisió.

En una entrevista en el programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'antic màxim responsable del Barça va tornar a assegurar que ni el president ni els directius han fet prou per mantenir Guardiola en el càrrec: “S'hauria d'haver fet molt més durant tota la temporada.” De fet, l'expresident blaugrana considera que un dels errors que han comès Rosell i la seva junta és deixar responsabilitats que no corresponien a les mans del preparador: “El que no s'hauria d'haver permès és que en Pep fes funcions que no li pertocaven, com sortir en els moments crítics quan, des d'una cadena de ràdio inspirada per gent del Madrid, es deia que els jugadors del Barça es dopaven.”

Per Laporta, la relació entre el tècnic i la junta no és bona, i per això el de Santpedor ha decidit marxar. L'expresident va afirmar que considera clau la falta de confiança en l'adéu de Guardiola, ja que considera que no s'ha vist amb forces de tirar endavant la renovació d'un cicle: “Guardiola no s'ha atrevit a fer-ho, perquè no tenia confiança que aquesta directiva li donés tot el suport que cal en aquests moments de màxima dificultat, com és la renovació d'un cicle.” De fet, creu que “aquests senyors no participen d'aquest model esportiu, no els agrada. Ells preferirien tenir-ne un altre. I, de mica en mica, ells van fent”.

“Estic preparat”


Joan Laporta va recalcar que se sent amb forces de tornar-se a presentar a les eleccions del Barça: “Estic preparat, perquè sé amb qui puc comptar i amb qui no puc comptar. L'experiència m'ha portat a veure moltes coses. Si s'anticipen les eleccions per les raons que sigui, jo no necessitaré un període per preparar-me.”

Posar Tito és una decisió de pànic, per no rebre l'impacte de no haver fet el que calia perquè Pep Guardiola continués
El que no s'hauria d'haver permès és que en Pep fes funcions que no li pertocaven, com sortir en els moments crítics
Si s'anticipen les eleccions, jo no necessitaré un període per preparar-me
Joan Laporta
EXPRESIDENT DEL BARÇA

Freixa: “Cap persona ens pot fer mal individualment”

El portaveu de la junta directiva del Barça, Toni Freixa, no va voler respondre ahir en roda de premsa a les paraules de Joan Laporta. Segons Freixa, “cadascú exerceix la seva funció com a expresident de la manera que ho creu convenient, segons la seva personalitat”. El portaveu va evitar fer referència a Laporta, però va afirmar que les declaracions de l'expresident blaugrana no danyen el Barça: “El club és molt fort, està per sobre de qualsevol jugador, entrenador, president... Per això som més que un club. Cap persona ens pot fer mal individualment.” Toni Freixa, a més, va afirmar que actualment l'acció de responsabilitat que l'actual junta va posar sobre Laporta i els seus directius “està aturada”, perquè els demandats van presentar un recurs contra l'assemblea de compromissaris, ja que la consideren il·legal. “Fins que això no es resolgui, l'acció de responsabilitat no tirarà endavant”, va sentenciar el portaveu del Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.