Barça

El Barça reacciona i continua fent història

Xavi, Messi i Tello marquen a l'Iberostar Estadi en els primers 45 minuts de partit

Un error de Mascherano permet a Pereira marcar el primer del Mallorca i Víctor Casadesús anota el segon de penal

Messi suma el quart gol al marcador blaugrana i supera Pelé marcant-ne 76 en un any natural

El Barça ha reprès la lliga després de la derrota de Glasgow convençut que el seu estil és intocable i ha segellat un nou triomf en la lliga contra el Mallorca (2-4). D'aquesta manera, el FC Barcelona ha sumat la desena victòria en les últimes onze visites a Palma i, de retruc, ha igualat el millor inici d'un equip en tota la història del campionat amb deu victòries en les onze primeres jornades, rècord que fins ara tenia el Real Madrid.

Tot i que els blaugrana potser han aconseguit més premi del que mereixien en la primera part, imposant-se al Mallorca amb gols de Xavi (27'), Messi (43') i Tello (44'), els locals han aconseguit escurçar les distàncies a l'inici del segon temps, amb els gols de Pereira i Víctor Casadesús. Davant la pressió, el Barça ha sabut reaccionar a temps, ha controlat el partit i Messi ha marcat el quart gol de l'equip. Amb els dos d'avui, Messi ja ha superat Pelé marcant 76 gols en un any natural.

Els homes de Joaquín Caparrós han començat el partit amb una bona defensa però un xut de falta de Xavi a la mitja hora, un error d'Aouate i un desajust defensiu han permès que els de Tito Vilanova deixessin el partit pràcticament sentenciat abans del descans.

Així doncs, el primer gol ha arribat poc abans de la primera mitja hora de joc, quan, després d'una targeta groga a Pep Lluís Martí, Xavi ha executat una falta a la frontal de l'àrea per damunt de la barrera i ha situat la pilota on Aouate no hauria pogut arribar mai.

Quan faltaven poc menys de cinc minuts per al final de la primera part, Messi ha pressionat el porter Aouate, que ha desviat la pilota fora de banda i l'argentí ha aprofitat per anotar el segon gol blaugrana. Gairebé sense poder de reacció, amb errors en les cobertures defensives, Tello ha xutat i l'ha clavat al segon pal.

Mascherano s'ha queixat d'un cop al turmell dret després que el trepitgessin al tendó d'Aquil·les, però finalment recuperat ha tornat al camp de joc.

Els blaugrana, intractables en la lliga, han visitat un Mallorca que no es podia despistar. La segona part ha començat amb menys intensitat blaugrana i el primer gol del Mallorca no s'ha fet esperar. Després d'un error de Mascherano a la banda, la pilota ha acabat als peus de Pereira, que no ha fallat davant Valdés. Només cinc minuts més tard, un penal a favor del Mallorca que ha xutat Víctor Casadesús ha sumat el segon gol per a l'equip local.

Han estat els millors minuts del Mallorca, però el Barça ha reaccionat a temps i, en el minut 69, en una jugada amb Alves i Alexis, Messi ha marcat el quart gol del Barça, el segon de l'argentí en aquest partit, que ha superat els de Pelé en un any.

El Barça ha sortit al camp amb Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Sergio, Xavi, Fàbregas, Tello, Messi i Villa, mentre que el Mallorca ho ha fet amb Aouate, Ximo Navarro, Geromel, Conceição, Bigas, Martí, Pina, N'Sue, Pereira, Víctor i Hemed.

En el descans, Alfaro ha entrat per Hemed. El segon canvi al Mallorca ha estat Fontàs per Martí, i l'últim, Marc Fernández per Ximo.

Per la seva part, durant la segona part del partit, Tito Vilanova ha fet sortir Alexis en el lloc de David Villa, Bartra ha entrat per Mascherano i Montoya per Alba.