Barça

No tenen fronteres

L'equip de Vilanova se sobreposa al fred i la gespa i goleja un Spartak molt fluix per classificar-se per als vuitens com a primer de grup

Leo torna a fer un doblet i està a cinc gols del rècord de Müller

SPARTAK: Dykan, Makeev, Suchy, Insaurralde, Dimitri Kombarov, Rafa Carioca (Brizgalov, 74'), Källstrom, Kirill Kombarov (Welliton, 62'), Ari, Jurado i Emenike (Ananidze, 62').

BARÇA: Víctor Valdés, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (Montoya, 86'), Sergio Busquets, Xavi (Song, 81'), Cesc, Pedro (Deulofeu, 84'), Messi i
Iniesta.

Per novena vegada consecutiva, el Barça va plantar els dos peus en els vuitens de final de la lliga de campions. I ho va fer per la porta gran, com a primer de grup després que el Celtic perdés a Lisboa amb el Benfica. Imposant-se amb enorme contundència a l'Spartak de Moscou, que malgrat que afrontava un partit a vida o mort es va veure desbordat per un equip seriós i efectiu que va tenir en Alves i Messi els seus golejadors. El que està fent l'argentí no té nom. Ni la gespa artificial ni l'ambient gèlid de l'estadi Luzhniki van ser capaços de frenar el seu ímpetu golejador. Marxa de Rússia amb un altre doblet i amb vuitanta gols se situa a tan sols cinc de Gerd Müller, màxim golejador de la història en un any natural.

Mig camp excepcional

Busquets, Xavi, Iniesta i Cesc. Contra l'Spartak Vilanova va repetir aquesta fórmula per tercer cop aquesta temporada. Buscava que l'equip tingués més consistència i evitar que es partís en dos per no patir gaire amb els possibles contraatacs de l'Spartak, cosa que no va aconseguir sempre en una primera part boja en alguns moments. El Barça, al davant, tenia dos punyals per si l'Spartak, obligat a guanyar, s'atrevia a sortir del darrere. Els blaugrana no tenien pressa i van començar el duel mantenint altes possessions de pilota. I finalment Alves va inaugurar el marcador amb un fort xut amb la dreta aprofitant diversos rebots provocats per la lluita infatigable de Messi per una pilota. Li anirà bé aquest gol, al brasiler, per agafar confiança.

Unai Emery no va saber quina tecla tocar per complicar la vida al Barça. Tret d'un bon córner que va acabar sent un xut alt i d'arribades al contraatac sempre acabades malament, els russos no van inquietar la porteria de Valdés. Bona part del mèrit es deu al gran partit que van fer Piqué i Mascherano en la recuperació.

Messi i Iniesta

Els blaugrana, per contra, seguien monopolitzant el domini de la pilota esperant el moment oportú per fer mal. Abans del minut 30, Messi va posar una pilota d'or a Iniesta, aquest va driblar el seu defensa dins l'àrea, va xutar i Dykan va refusar, però l'argentí, que havia seguit la jugada, va recollir el regal per fer el segon. I amb la dreta, la seva cama menys bona. Minuts després, Messi i Iniesta es van intercanviar els papers per fer el tercer. El manxec clavava la desmarcada en velocitat de l'argentí, que va driblar fàcilment el porter de l'Spartak abans d'enviar la pilota a la xarxa. Pedro n'havia tingut una de molt similar instants abans, però un cop superat el porter es va deixar caure dins l'àrea i va veure la groga.

Amb el 0-3 al marcador es va arribar al descans. El partit estava vist per a sentència i els 45 minuts següents només podien servir perquè l'Spartak maquillés una mica el resultat i intentés donar una alegria a la seva afició, que no va deixar d'animar en cap moment malgrat el decebedor partit fet pels seus jugadors i l'eliminació. Emery va retocar l'equip i va esgotar els tres canvis força aviat, però no li va servir de res perquè Valdés només va haver d'intervenir en una ocasió per tallar l'atac d'un davanter rus. El Barça, com no podia ser d'una altra manera, va seguir amb la seva mentalitat de sempre i va tenir alguna bona ocasió més per ampliar el resultat. Sobretot en alguna jugada de combinació entre Iniesta i Cesc i a través dels peus de Messi.

Descans de Xavi

Tito Vilanova, a més, va poder donar descans a Xavi, a qui va reemplaçar per Song, i Jordi Alba, substituït per Montoya, que es va situar al lateral esquerre. I també va premiar un dels joves talents més prometedors del planter, Gerard Deulofeu, que, això sí, ja havia debutat en la Champions contra el BATE Borisov la temporada passada al Camp Nou. Va ser un gran gest per part del tècnic barcelonista.

El partit va acabar amb la desagradable aparició d'un espontani al terreny de joc, que només farà que portar problemes a l'Spartak de Moscou, que al marge del fracàs de l'eliminació haurà de pagar una multa econòmica per aquesta gracieta i les bengales de la graderia.

GOLS: 0-1, Dani Alves (15'). 0-2, Messi (26'). 0-3, Messi (38'). ÀRBITRE: Ivan Bebek (Croàcia). TARGETES: Pedro (35'), Rafa Carioca (61'), Mascherano 89') i Källstrom (91').