Barça

I ara, tres rivals de renom

Possibles rivals. El Milan, l'Arsenal i el Porto, més exigents, al davant del Xakhtar i el Galatasaray

El Xakhtar i el Galatasaray van ser els últims equips a afegir-se a la llista de possibles rivals del Barça de cara a l'eliminatòria dels vuitens de la lliga de campions, que es disputarà al febrer. Els dos equips van certificar ahir el pas com a segons dels grups E i H, respectivament. L'equip ucraïnès va perdre al seu camp contra el Juventus (0-1), resultat que va intercanviar posicions i va enlairar l'equip italià al primer lloc. El conjunt turc, per la seva banda, va complir imposant-se al Braga a domicili (1-2).

El Milan, l'Arsenal i el Porto són els altres candidats a topar amb els blaugrana després de segellar dimarts la seva condició de segons de grup. La mateixa plaça han ocupat el Real Madrid i el València una vegada resolta la fase de grups, però la normativa de la UEFA impedeix abans dels quarts els emparellaments entre equips que competeixen en el mateix campionat de lliga. Tampoc podrà ser-ho el Celtic per haver coincidit ja amb el Barça en aquesta fase del torneig.

El sorteig de vuitens es farà el proper 20 de desembre a Nyon (Suïssa) i el conjunt blaugrana, com a recompensa per haver acabat primer del grup G, té assegurat el partit de tornada al Camp Nou.

La trajectòria actual del Barça permet afrontar l'eliminatòria dels vuitens de la Champions amb les màximes garanties, tot i que el Milan, l'Arsenal, el Porto i el Galatasaray es defineixen per ser clubs històrics del futbol europeu. Sobretot l'equip rossonero, que per experiència i palmarès s'intueix com el rival més complicat. Tot i això, no han tingut un camí senzill a l'hora d'accedir als vuitens. De fet, en la fase de grups s'ha vist superat pel Màlaga, que en el seu debut en la Champions ha estat capaç de liderar el grup C.

L'Arsenal i el Porto també són dos possibles rivals de renom, mentre que la projecció del Xakhtar és més recent, tot i que en les últimes edicions la seva presència en la màxima competició continental ha estat usual. De fet, fa dos cursos va ser rival del Barça –quarts– en el camí cap a la quarta copa d'Europa.

El Galatasaray apareix com l'equip més assequible. Es tracta, però, del clar dominador de la lliga turca, que també llueix una copa de la UEFA a les seves vitrines, que va conquerir l'any 2000.

El campió, el Chelsea, no hi serà

El Chelsea va signar ahir una espectacular golejada (6-1) al Nordsjaelland, però va tenir un regust ben amarg. Un penal errat per cada equip va donar peu al primer, de David Luiz des dels onze metres, i la resta de dianes es va repartir amb un doblet de Torres, acompanyat de Mata i Oscar en el primer triomf de Rafa Benítez després de quatre partits. El vigent campió queda fora perquè no depenia d'ell mateix. Hi havia sospites que Xakhtar Donetsk i Juventus podien pactar un empat que els feia passar als dos, però els torinesos van ser ambiciosos des de l'inici a la recerca del primer lloc de grup, que es va concretar al minut 55 amb un rebot entre Giovinco i el local Kucher. Ernesto Valverde, al seu torn, va debutar al València amb un 0-1 a Lilla i és segon rere el Bayern Munic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.