Barça

Guardiola: “L'any que ve tornaré a entrenar”

Cap pista. L'extècnic blaugrana anuncia a Zuric que torna a tenir ganes d'asseure's en una banqueta i que el seu any sabàtic finalitzarà el 30 de juny, tot i no voler desvetllar quina seria la lliga escollida

“Tinc ganes d'entrenar i l'any que ve entrenaré.” Així de contundent es va mostrar ahir Pep Guardiola en la roda de premsa prèvia a la gala d'entrega de la Pilota d'Or, la primera compareixença pública del tècnic des que va anunciar, la primavera passada, que deixava el Barça per prendre's un any sabàtic a Nova York. “No trobo res a faltar, però sóc jove, tinc 41 anys, i tornaré a entrenar. Faig la vida que volia i la que pertocava a la meva gent. Vaig prendre una decisió i en vaig explicar els motius. No miro enrere”, va exposar Pep Guardiola.

Sense pistes

Després de la revelació de l'extècnic blaugrana, que va sorprendre la multitud de periodistes de tots els racons del món presents a la roda de premsa per la seva contundència, el de Santpedor no va voler donar més pistes, al·ludint que la decisió no està presa i que seria una falta de respecte parlar de banquetes que ara ocupen entrenadors amb contracte en vigor.

Cap selecció

El que sí que va negar és que el seu futur sigui dirigir una selecció, després de ser preguntat pels rumors que van esclatar al Brasil fa uns mesos sobre la seva possible contractació per la canarinha. “Sempre he pensat que una selecció l'ha de dirigir una persona del país, ja que en haver nascut allà té uns sentiments especials. És un honor que en un país com el Brasil, que ha guanyat tants mundials, pensi en tu, però allà hi ha un munt de grans tècnics, com és el cas de Scolari.”

Orgullós del llegat

Pep Guardiola, òbviament, també va ser preguntat per l'actual Barça de Tito Vilanova, de qui l'exentrenador blaugrana es va mostrar molt content i orgullós. “Veure jugar el Barça segueix sent un gran espectacle. Jo vaig tenir la sort d'estar uns anys en un club fantàstic, i el millor regal és que ara continuïn igual o millor que quan jo hi era. L'èxit del Barça és una tasca que va començar fa molt de temps. Jo vaig tenir la sort d'estar en un club admirat pel seu joc, i ara la tasca continua”, va explicar amb orgull Guardiola.

L'exentrenador del Barça també va admetre que segueix el futbol actual com qualsevol aficionat. “Jo estic bé, d'una manera diferent a quan estàs treballant, però bé. Veig futbol per la televisió, gaudeixo dels millors jugadors del món, com un aficionat més.”

A partir del 30 de juny, però, Pep Guardiola deixarà el sofà per tornar a les banquetes. La pregunta del milió és saber quina serà l'escollida.

“Si ens hem d'enfrontar a ell, doncs encantats”

Guardiola també va tenir temps per saludar alguns dels jugadors blaugrana presents ahir a Zuric, com Messi i Iniesta. El manxec es va referir també a les declaracions de Guardiola i va assegurar que “si el que desitja és entrenar, segur que equips de primeríssim nivell no li faltaran”. Iniesta va explicar que havien parlat de com va tot i va afegir: “Si en el futur ens hem d'enfrontar amb ell, doncs encantats.” Messi també va explicar què s'havien dit: “En Pep i jo ens hem saludat. Feia molt de temps que no el veia, m'ha explicat coses seves i jo meves.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.