Barça

Prioritat porter

El tema central de la trobada que, a principi d'aquesta setmana, han mantingut Tito i Zubizarreta a Nova York és el relleu a la porteria

El Barça vol vendre Valdés abans del 30 de juny i al porter ja li està bé

Trobar el substitut de Valdés és, a hores d'ara, la prioritat número u per a la directiva de Sandro Rosell. Per això el tema principal de la trobada que, entre dilluns i dimarts, van mantenir Tito Vilanova i els membres de la secretaria tècnica del FC Barcelona, encapçalada pel director esportiu, Andoni Zubizarreta, a Nova York va ser la tria de qui a partir de la temporada vinent serà el nou porter blaugrana. El Barça vol resoldre abans d'aquest estiu el relleu a la seva porteria, i a Víctor Valdés ja li està bé. Zubi, Narcís Julià i Albert Valentín van viatjar als Estats Units amb una llista de noms sobre els quals Tito hi va dir la seva.

La manera com el que ha estat el porter titular blaugrana de l'última dècada ha anunciat el seu adéu no ha caigut gaire bé a can Barça. Sobretot per la inoportunitat del moment: enmig de la temporada, quan tot era una bassa d'oli i només uns dies després que se sabés que Tito Vilanova havia recaigut de la malaltia i que viatjaria a Nova York per rebre tractament. De fet, les relacions entre Víctor Valdés i la directiva no són ara les mateixes que abans del seu anunci. Per tot plegat, estan mirant de resoldre tan aviat com sigui possible la situació. I això vol dir vendre el jugador aquest estiu, fet que permetria al club recaptar uns diners i a Valdés trobar un nou destí per a la seva carrera.

Tot i que no ho ha comunicat oficialment, ni ho ha fet públic –entre altres coses perquè no fa declaracions des que, amb un comunicat a l'agència EFE, va anunciar que no renovaria el seu contracte amb el Barça–, Víctor Valdés vol deixar de ser futbolista blaugrana el 30 de juny. El club, per la seva banda, no ha tingut en compte cap altra possibilitat que no sigui vendre'l abans del curs vinent després que, en la reunió del 17 de gener, va saber per boca del seu pare, José Manuel Valdés, i del seu representant, Ginés Carvajal, que no volia ampliar el contracte que els uneix fins al 30 de juny de 2014. Exhaurir-lo fins a l'últim dia seria un mal negoci i, al mateix temps, un maldecap per a les dues parts.

És per això que Andoni Zubizarreta va viatjar dilluns a Nova York amb una llista en què es podien llegir uns quants noms i cognoms: Vicent Guaita, Diego Alves, David de Gea, Marc-André Ter Stegen, Thibaut Courtois... A hores d'ara, les possibilitats que ofereix el mercat per trobar un nou porter són principalment aquestes. No serà una tria fàcil ja que, a banda que es tracta d'una posició determinant en qualsevol equip, ocupar el lloc d'algú com Víctor Valdés, segons l'opinió generalitzada “el millor porter del món per al Barça”, no està a l'abast de qualsevol. Sigui com sigui, Tito Vilanova ja coneix els noms amb què treballa el club i ha tingut l'oportunitat de manifestar la seva opinió sobre el tema. Ara toca que la secretaria tècnica del Barça –Andoni Zubizarreta, Narcís Julià i Albert Valentí–, traslladi al president Rosell el resultat de la reunió que aquesta setmana ha mantingut amb l'entrenador i que es comenci a posar fil a l'agulla.

“Si puc i m'ho mereixo, em retiraré aquí”

Al contrari que Víctor Valdés, Cesc Fàbregas ja no està per gaires aventures futbolístiques ni per conèixer altres cultures més enllà dels viatges de plaer. Tot això ell ja ho ha viscut de jove, quan va fer les maletes cap a Anglaterra, i després de tants anys intentant tornar, ara que fa dos anys que ho va aconseguir, no se li passa pel cap res més que fer arrels al Barça i a Catalunya. Sap, però, que això no és fàcil i que li costarà guanyar-se aquest dret. Un dret que sí que han aconseguit Puyol, Xavi i Messi. “Jo ja vaig provar l'experiència, però he tornat per quedar-me per sempre. Si és per mi, lluitaré al màxim per retirar-me aquí. Si puc, em deixen i m'ho mereixo, em retiraré aquí”, va afirmar. A més, aviat serà pare per primer cop, una experiència que el fa estar “nerviós” però per la qual està enormement expectant. Cesc Fàbregas va fer aquestes declaracions en la presentació de l'anunci que ha fet per a Estrella Damm, en la nova campanya Mediterràniament.

Zubizarreta torna de Nova York amb la ruta marcada

Andoni Zubizarreta, acompanyat dels seus col·laboradors a la secretaria tècnica del club Narcís Julià i Albert Valentín, van tornar ahir de Nova York, on s'han reunit amb Tito Vilanova per començar a planificar la plantilla del curs vinent. Un viatge llampec, ja que l'expedició blaugrana havia sortit tot just dilluns cap a la ciutat dels gratacels, on el tècnic empordanès s'hi estarà fins a final de març per completar el tractament mèdic derivat del tumor a la glàndula paròtide. Tot just aterrar a Barcelona, Zubizarreta ja va passar per la ciutat esportiva de Sant Joan Despí mentre l'equip s'entrenava en sessió matinal a les ordres de Jordi Roura, a qui va donar detalls de la trobada. El president, Sandro Rosell, també està al corrent de les qüestions tractades i que se centren en temes com ara la porteria. La rapidesa del viatge reafirma el fet que Vilanova segueix treballant des de la distància ben pendent del dia a dia de l'equip. De fet, Zubizarreta ha pogut comprovar la fortalesa física i anímica que manté el tècnic, establert a Nova York des del 21 de gener per tractar-se a l'hospital Memorial Sloan Kettering de Manhattan. En aquest mateix aspecte, Roura ja va declarar que està en contacte “permanent” amb Vilanova. “Té accés a tots els partits i informes i això ens permet poder comentar-ho”, va remarcar el segon tècnic blaugrana en la roda de premsa prèvia al partit de diumenge passat contra el Getafe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.