Barça

Una pedra en el camí

El Barça inicia avui contra el Granada una sèrie de partits força decisius per a l'èxit final de la temporada

L'asturià David Villa va rebre ahir l'alta mèdica, però es queda a Barcelona pensant en el duel contra el Milan

El partit d'avui contra el Granada és d'aquells que es podrien considerar trampa. Malgrat que sense futbol entre setmana Jordi Roura ha tingut una setmana sencera –exceptuant els dos dies de festa– per preparar el duel, el famós entorn del club ha aconseguit deixar en un segon pla aquest nou compromís en la lliga. Del Granada aquesta setmana se n'ha parlat molt poc. Per no dir gens. L'actualitat ha estat centrada sobretot en la polèmica dels avals, també en els futuribles a la porteria i a l'eix defensiu i en els importants duels dels propers dies contra el Milan en la Champions i el Real Madrid en la copa del Rei i també en la lliga. En vista d'aquest imminent escenari, el duel contra el Granada, com també el del Sevilla, és una pedra en el camí en unes setmanes que el Barça i els barcelonistes esperen que siguin triomfals.

La privilegiada situació dels blaugrana en la lliga ajuden a tot plegat. A dotze punts de l'Atlético de Madrid, que podria notar anímicament la derrota a Europa, i a setze del Real Madrid, es fa difícil no veure el Barça com a campió, però el discurs segueix sent el mateix de sempre. Prudència i pensar partit a partit per molt que costi tenint en compte els atractius duels que han d'arribar. Ahir Jordi Roura, com a toc d'atenció, va recordar que la temporada passada va costar molt guanyar a Granada (0-1) i que en els dos últims desplaçaments, a Sant Sebastià i a València, l'equip va ser incapaç de vèncer. No s'ha d'oblidar, a més a més, que des que Lucas Alcaraz s'ha fet càrrec del conjunt andalús l'equip està en línia ascendent. El Granada ha sabut reforçar-se bé en el mercat d'hivern –Nolito i Buonanotte els han donat valor afegit– i fa dos partits que no coneixen la derrota. La victòria més sonada va ser contra el Madrid, a banda que va superar el Dépor per 0 a 3 a Riazor. Els andalusos afronten el duel amb la tranquil·litat que els dóna estar sis punts per sobre el descens i pensant més en el partit contra el Celta que no pas en el del Barça, encara que amb el suport del públic de Los Cármenes intentaran donar la sorpresa com ja va passar contra el Madrid.

Malgrat el moment de gràcia del rival, Jordi Roura possiblement introduirà alguns canvis en l'equip pensant en el partit de la lliga de campions de dimecres al camp del Milan. A la defensa, Alves i Alba es mantindran als laterals i l'eix podrien ser per a Mascherano i Piqué. Al mig del camp, Busquets ocuparà el centre –Song ha tingut problemes físics aquesta setmana– i els interiors podrien ser per a Thiago i Cesc, que va descansar en l'últim partit. Xavi ahir ja va poder fer part de l'entrenament amb el grup, però el reservaran per dimecres. Al davant, les tres places les ocuparan Pedro, Messi i Alexis. David Villa, tot i rebre ahir l'alta mèdica, és baixa per culpa del còlic nefrític que l'ha turmentat aquesta setmana. Leo Messi també té una grandíssima oportunitat per continuar amb la seva ratxa golejadora i marcar per catorzena jornada consecutiva. D'al·licients per no aturar-se, en té de sobres. És a només un gol dels 300 amb el Barça, i al camp del Granada mai ha pogut marcar.

AMB TOTS

Roura s'endú dinou jugadors, també Song, i avui haurà de descartar-ne un

ATENTS

L'equip fa dues jornades que no aconsegueix guanyar fora de casa

Visita dels ‘vampirs' de la UEFA per a deu jugadors

Visita sorpresa la d'ahir a l'entrenament del FC Barcelona. Els famosos vampirs van tornar a aparèixer per la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, i fins a deu jugadors es van haver de sotmetre a un control antidopatge de la UEFA, un fet habitual en els equips classificats per als vuitens de la Champions. Els escollits van ser: Valdés, Cesc Fàbregas, Alexis Sánchez, Thiago, Mascherano, Bartra, Sergio Busquets, Pedro, Jordi Alba i Song. Però aquesta no va ser l'única visita que van rebre ahir els jugadors blaugrana en l'entrenament. L'exjugador del Barça Gabi Milito, que es va retirar del futbol professional fa uns mesos, va passar per l'entrenament de la ciutat esportiva per veure i saludar els seus excompanys. De ben segur que els va desitjar sort de cara al tram final del curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.