Barça

“S'ha acabat el bròquil amb la grada d'animació”

Rosell. Admet la venda d'entrades a alguns col·lectius i lamenta no haver-ho comunicat als Mossos i que es barregi el fet amb la bengala del clàssic. També justifica contactes amb els Boixos

Si en el tema esportiu Sandro Rosell va estar contundent, més problemes va tenir per defensar l'actuació de la directiva en tot el que fa referència a la grada d'animació. Toni Freixa, secretari i portaveu de la junta, va admetre que després que el mes d'octubre quedés avortada aquesta iniciativa per recomanació dels Mossos d'Esquadra, van decidir vendre 110 entrades a un preu de 10 euros entre alguns col·lectius, sempre amb el compromís de tolerància zero amb la violència, però que després de l'incident de la bengala del clàssic de copa havien decidit interrompre definitivament la distribució d'aquestes entrades, esperar la proposta de sanció per part de la conselleria d'Interior, que creuen que és desmesurada, i posar un dispositiu de seguretat addicional.

Rosell va admetre que es va equivocar no informant els Mossos de la venda d'aquestes entrades i va explicar per què ho havien fet: “Som un club privat i volíem fer un grup d'animació, perquè jugadors i tècnics ens ho reclamaven. Sempre amb tolerància zero amb la violència. Probablement ho hauríem d'haver comunicat als Mossos. Va ser una errada no fer-ho, perquè així no s'hauria barrejat com s'ha barrejat de manera injusta això de la bengala. Segurament ens vam equivocar en el procés; i les persones que ens podien ajudar, no ho han fet gaire. El tema s'ha acabat. S'ha acabat el bròquil. En el nostre mandat no parlarem més d'animació. No podrà ser, ho hem intentat, però no ho hem aconseguit. És una llàstima i ho haurem de deixar per a una altra dècada.” El president del Barça va lamentar que s'hagués utilitzat la bengala del clàssic per atacar l'actuació de la directiva en aquest assumpte: “Les entrades s'han venut només a socis, a grups compromesos amb la tolerància zero amb la violència, a nanos molt macos. S'ha barrejat tot, i a vegades la demagògia supera la realitat. Hem de tancar el tema, tot i que les proves havien funcionat bé.”

La venda d'entrades a aquests grups no va ser l'única cosa que va admetre ahir Rosell. També va reconèixer que va tenir algun contacte amb algun membre dels Boixos Nois durant la campanya: “Es va fer un pacte preelectoral amb tots els grups que van venir. Sí que hi havia un representant dels Boixos, però amb voluntat de tolerància zero amb la violència. Volien animar i prou. És una llàstima, era un moment ideal per unir els grups d'animació.”

El reconeixement del contacte amb els Boixos Nois suposarà un importantíssim maldecap a Rosell en les properes setmanes. El president del Barça va començar ahir a justificar-se: “Perdonar també és un valor, i si eren socis del Barça, que ho eren, són socis nostres. El que s'hauria d'haver fet, si no s'estava d'acord amb ells, era posar-los a disposició de la comissió de disciplina i expulsar-los. Si algú és soci del Barça, jo, com a president, he de parlar amb tots ells perquè siguin socis responsables. Si eren socis és perquè algú els havia deixat ser socis. Amb el perdó, buscàvem eradicar la violència al nostre estadi i fer fora absolutament la gent violenta, si en quedava. Amb bona fe, hem fet passes, però no hem estat hàbils.” Rosell va explicar que no poden controlar on van a parar totes les entrades, i va advertir que es faran controls més exhaustius en un estadi que és el més segur de la lliga.

Perdonar és un valor, i si eren socis del Barça, jo he de parlar amb ells perquè siguin socis responsables
Si eren socis és perquè algú els havia deixat ser-ho. Si no els volien, els haurien d'haver enviat a la comissió disciplina


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.