Barça

Ells ja saben golejar

Un equip amb gol. En les últimes temporades, el Barça de Pep Guardiola i Tito Vilanova ja van protagonitzar golejades escandaloses en diverses eliminatòries en la lliga de campions

“Hem fet més de 80 gols en la lliga. Si alguna cosa no li falta a aquest equip és gol”, va afirmar, rotund, Gerard Piqué ahir a la sala de premsa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. De raó, no li'n falta. És una absurditat dubtar de la capacitat golejadora d'aquest equip per molt que en els últims partits estigui trobant dificultats per generar ocasions clares de perill o que alguns dels seus millors davanters estiguin immersos en una preocupant crisi davant la porteria contrària; com pot ser el cas d'Alexis Sánchez, malgrat que va marcar contra el Dépor, i Pedro, amb xifres molt per sota de temporades anteriors. Però aquest és un equip que té Messi, autor de 40 gols en la lliga i que ja n'ha fet cinc en la Champions, competició en què és el màxim golejador de les quatre últimes edicions. I no s'ha d'oblidar David Villa, lluny de la seva millor forma però sempre una garantia de gol, i la capacitat de sorpresa d'Iniesta i Cesc, migcampistes que no solen posar-se nerviosos quan trepitgen l'àrea rival.

Hi ha altres motius per creure que la remuntada és possible. Aquest equip, continuador del que van forjar Pep Guardiola i Tito Vilanova i que ara dirigeix des de la banqueta Jordi Roura en absència de Tito, s'ha destacat per protagonitzar algunes golejades d'escàndol en la Champions. Li falta, això sí, una remuntada històrica, una nit màgica d'aquelles al Camp Nou, en què tot sembla perdut però la gesta s'acaba concretant amb l'empenta sempre decisiva de l'afició.

La primera golejada es va produir en la tornada dels vuitens de final de la temporada 2008/2009. El Barça havia patit de valent per empatar contra l'Olympique de Lió a França –gol d'Henry–, però al feu barcelonista el va destrossar amb un 5 a 2 amb una exhibició de força brutal. Aquella nit, Tití va fer un doblet i també van marcar Messi, Eto'o i Keita. En els quarts de final va ser el Bayern de Munic que va sortir golejat del Camp Nou per 4 a 0, amb dos gols de Messi i dos més d'Eto'o i Henry. Qualsevol d'aquells dos resultats serviria avui al Barça per passar als quarts. Una temporada després, en la 2009/2010, els blaugrana van empatar al camp de l'Stuttgart en l'anada dels vuitens, però en la tornada van passar per sobre dels alemanys imposant-se per 4 a 0 amb gols de Messi (2), Pedro i Bojan. En els quarts de final, l'equip de Guardiola va topar amb l'Arsenal; i l'equip anglès, amb Messi, que amb un pòquer de gols el va fer fora de la Champions (4-1).

En la 2010/2011, blaugrana i gunners es veurien les cares en els vuitens de final. El Barça va perdre a l'Emirates per 2 a 1, però en la tornada al Camp Nou dos gols de Messi i un altre de Xavi permetrien la remuntada. Avui aquest resultat, però, no serviria. En l'anada dels quarts de final, però, i en un partit en què el Barça es va mostrar tremendament efectiu, va vèncer el Xakhtar per 5 a 1 tenint com a golejadors Iniesta, Alves, Piqué, Keita i Xavi. I l'última golejada que es recorda a l'estadi en una eliminatòria de Champions és en els vuitens de final de la temporada passada en l'escandalosa golejada per 7 a 1 al Bayer Leverkusen, amb cinc de Messi i un doblet de Tello. En els quarts de final el FC Barcelona va topar amb el Milan i, després d'empatar a zero a San Siro, en la tornada al Camp Nou va guanyar per 3 a 1, un resultat que avui li seria insuficient. Caldrà, per tant, apel·lar al Barça de les golejades escandaloses.

ESCANDALOSES

El Xakhtar va encaixar una ‘maneta' i el Bayer Leverkusen en va rebre set

EXEMPLES

2008/2009
Olympique Lió-Barça
1-1
Henry
Barça-Olympique Lió
5-2
Henry (2), Messi, Eto'o i Keita
Barça-Bayern de Munic
4-0
Messi (2), Eto'o i Henry
Bayern de Munic-Barça
1-1
Keita
2009/2010
Stuttgart-Barça
1-1
Ibrahimovic
Barça-Stuttgart
4-0
Messi (2), Pedro i Bojan
Arsenal-Barça
2-2
Ibrahimovic (2)
Barça-Arsenal
4-1
Messi (4)
2010/2011
Arsenal-Barça
2-1
David Villa
Barça-Arsenal
3-1
Messi (2) i Xavi
Barça-Xakhtar
5-1
Iniesta, Alves, Piqué, Keita i Xavi
Xakhtar-Barça
0-1
Messi
2011/2012
Bayer Leverkusen-Barça
1-3
Alexis (2) i Messi
Barça-Bayer Leverkusen
7-1
Messi (5) i Tello (2)
Milan-Barça
0-0
Sense golejadors
Barça-Milan
3-1
Messi (2) i Iniesta
El Lió en va rebre cinc, i quatre el Bayern Munic, l'Arsenal i l'Stuttgart


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.