Barça

“Aquest equip pot fer això i molt més, cal confiar-hi”

Gerard Piqué. El central esperona la gent blaugrana a creure en la remuntada i demana que es doni al seu equip el crèdit que mereix

Prohibit per als que no hi creguin. Qui no estigui convençut de la remuntada que es quedi a casa. El Barça és capaç d'eliminar el Milan i necessita l'alè dels seus. Aquest és el missatge, clar i directe, que Gerard Piqué va voler enviar ahir a la tarda al barcelonisme, en una multitudinària roda de premsa que va tenir lloc a la ciutat esportiva. “Tinc la sensació que ho podem fer”, va començar dient el central de la Bonanova. “Juguem contra un dels equips més grans d'Europa, amb un historial amb moltíssimes Champions, però tindrem el Camp Nou al costat i som un dels millors equips que històricament ha tingut aquest club”, va afegir. “Hem d'aconseguir que la gent s'enganxi al partit des del primer moment. Històricament, el culer ha estat pessimista, però demà en necessitem 90.000 que creguin que podem passar. Qui no ho faci, que deixi el seu carnet o que el posi al Seient lliure”, va comentar també, en una contundent resposta.

Com fer creure als descreguts? Piqué va repassar la història del FC Barcelona per intentar-ho. “Durant noranta anys vam guanyar només algunes lligues i algunes copes. Va arribar Johan Cruyff i ens va canviar la mentalitat... Després hi va haver un temps en què ni fred
ni calor. Finalment, van arribar Rijkaard i Pep [Guardiola] per canviar la història d'aquest equip. Fa onze o dotze anys la gent saltava per celebrar un gol que ens classificava per a la Champions... S'ha de confiar en aquest equip perquè té tot el crèdit del món. S'ha de tenir memòria. Aquest equip pot fer això i molt més”, va etzibar. “Sempre hem tingut moments de baixada al mig de la temporada, però demà no hi poden haver excuses: la gespa estarà perfecta, ben tallada i regada, i el camp estarà amb nosaltres. L'equip respondrà.”

El defensa blaugrana va matisar, d'altra banda, les manifestacions que un mitjà xinès li va atribuir recentment:“No vaig dir que guanyaríem 3-0, ni que ho faríem pel Tito. No sóc endeví i en Tito ens ha d'ajudar a aconseguir-ho des de Nova York perquè és el nostre entrenador.” Per respondre sobre les dificultats en atac que, suposadament, pateix el Barça en els últims partits, va tornar a ser molt eloqüent. “En la lliga, n'hem marcat més de vuitanta, uns vint més que el segon classificat. Si alguna cosa no ens falta és gol”, va dir Piqué.

“Sembla que no es pugui dir que un àrbitre s'ha equivocat”

Era clar que Gerard Piqué hauria de respondre en la roda de premsa d'ahir sobre la denúncia que ha rebut per part del col·lectiu arbitral després del gest que va fer davant de Miguel Ángel Pérez Lasa un cop acabat el clàssic del 2 de març, al Bernabéu, quan va simular estar emmanillat enmig de la protesta generalitzada dels seus companys per un clar penal no assenyalat. “Sincerament, crec que els àrbitres haurien de professionalitzar-se”, va començar dient el central del FC Barcelona. “En el món del futbol, s'hi mouen molts diners, hi ha pressupostos de més de 400 milions, i no pot ser que es dediquin a una altra cosa durant la setmana, abans de posar-se a dirigir partits el dissabte o el diumenge”, va afegir Piqué abans de deixar anar: “Sembla que als àrbitres no se'ls pugui dir mai que s'han equivocat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.