Barça

Abans de París, alegries

El Barça juga contra el Celta amb el partit contra el PSG a l'horitzó

El lateral francès i el jove davanter de Riudarenes són les grans novetats en una convocatòria marcada per les lesions

El Barça és a punt de començar una setmana clau per a l'equip, amb l'important partit a París, però les grans notícies han estat dos retorns: el primer, el de Tito Vilanova, malgrat que avui no serà a Vigo; el segon, el d'Éric Abidal. El defensa francès va tornar a veure el seu nom escrit en una llista de convocats un any després del seu últim partit. El vestidor i el barcelonisme es van omplir de joia després que s'anunciés la convocatòria del francès, provocada per les moltes baixes en defensa, especialment al lateral esquerre. Ahir va fer un altre pas endavant en la seva lluita contra el càncer. L'altra gran novetat va ser Gerard Deulofeu, una de les perles del planter i un futur crac si les coses no es torcen. El de Riudarenes va viatjar a Vigo després d'entrenar-se amb el primer equip durant aquesta setmana.

La il·lusió es va apoderar de l'expedició del Barça, que vol guanyar a Vigo per poder començar a pensar en el partit de dimarts contra el PSG. El cos tècnic no ho tindrà difícil per confeccionar un onze que encarrili aviat el matx i que permeti als futbolistes reservar forces per a París. Homes importants com ara Puyol, Xavi, que torna a descansar per molèsties a la cuixa, i Jordi Alba, lesionat amb la selecció espanyola, fan més feble un Barça que, tot i això, és molt superior al Celta, que es juga la salvació.

Canvis i més canvis


Malgrat que el vestidor del Barça pensa en el Celta abans que en el PSG, els tècnics tindran en compte el compromís de Champions per confeccionar l'onze d'avui. A la defensa són faves comptades per les baixes de Puyol, Alba i Adriano, i segurament Bartra acompanyarà Piqué jugarà en el lloc de Mascherano, que ha jugat 180 minuts amb l'Argentina, que ve de jugar a La Paz –a gairebé 4.000 metres d'altitud– i només es va entrenar ahir a la tarda amb el grup. És poc probable que Abidal jugui i, per tant, Montoya haurà d'ocupar la banda esquerra. Al mig del camp, Busquets podria deixar el seu lloc a Song, que segurament estarà acompanyat per Thiago i Cesc, poc utilitzat per Del Bosque. Així, Iniesta podria descansar. I al davant, sense Pedro, lesionat, és on hi ha més opcions disponibles.

En principi, Messi descansarà després del seu gran desgast amb l'Argentina, i Tello podria ser titular, junt amb Alexis i Villa. Deulofeu començaria a la banqueta. Messi, però, segur que tindrà minuts per poder marcar per 19a jornada seguida.

El Celta també té baixes importants. Especialment la del seu millor home, Iago Aspas, sancionat per la seva expulsió contra el Deportivo. Abel Resino tampoc podrà disposar ni d'Hugo Mallo ni de Krohn-Dehli, homes importants per al Celta. Els de Vigo, que han tingut temps de recuperar-se de la derrota en el derbi gallec, continuen en plena lluita per no tornar a segona, i precisament aquestes urgències els fan especialment perillosos per a un Barça que dimarts s'hi juga molt i que té la lliga més que ben encarrilada. L'absència d'Aspas afebleix els locals, però intentaran donar la sorpresa a Balaídos contra el reducte de barcelonisme, que estarà molt pendent de mantenir la distància en la lliga.

Jordi Roura: “El retorn de Tito és un revulsiu per a la plantilla”

“Estem contents que estigui aquí. És reconfortant tenir-lo, tant en l'aspecte personal com en el professional. És una injecció d'alegria i vitalitat molt gran”, va afirmar Jordi Roura després que Tito Vilanova va aterrar dimarts a Barcelona procedent de Nova York. La tornada de Tito arriba en un moment importantíssim de la temporada. “El seu retorn significa moltíssim. Torna el cap, el primer entrenador. És un revulsiu molt important per a la plantilla.”

Roura també va explicar que la seva incorporació serà “progressiva” i que el seu estat físic anirà marcant el ritme de treball que s'anirà imposant. Per exemple, ahir va dirigir l'entrenament, però no viatja a Vigo: “Entre els metges i ell han acordat que no seria bo fer-ho. Tot just ha acabat el tractament, i aquests set o deu dies després de finalitzar el tractament són molt durs. Hem volgut esperar. En funció de la seva evolució té moltes possibilitats de viatjar a París.”

Pel que fa al partit d'avui contra el Celta de Vigo, el segon entrenador blaugrana va advertir que no els espera un duel fàcil. Els gallecs estan en una situació molt complicada i això els fa més perillosos. “Per a ells és un partit a vida o mort. S'estan jugant la permanència.” Però per al Barça la cita també és important. “Si guanyem serà una passa endavant cap a l'objectiu final. Hem de sortir amb la màxima intensitat i seriositat”, va reclamar el tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.