Barça

A Wembley, via Munic

El Barça haurà d'aturar un dels grans candidats al màxim trofeu continental si vol ser a la desitjada final del 25 de maig

L'eliminatòria, que s'obrirà a Munic el 23 d'abril, es resoldrà al Camp Nou

Bayern-Barça. Hauria pogut ser perfectament la gran final de la present edició de la Champions. L'atzar, però, va voler avançar aquest xoc de colossos del futbol a les semifinals de la màxima competició europea. Així va quedar establert en el sorteig celebrat ahir a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa), l'últim abans de la gran final del 25 de maig a l'històric estadi de Wembley. També lluitaran per ser-hi presents el Borussia Dortmund i el Real Madrid, protagonistes de l'altra semifinal.

L'exdavanter Ruud van Nistelrooy va ser la mà innocent a l'hora d'executar un sorteig de resultat complex per als interessos blaugrana. I és que el Bayern era, juntament amb el Madrid, el rival que més respecte imposava, tant per prestigi com per l'actual potencial futbolístic. L'equip bavarès disposa de tots els ingredients per aspirar al títol i rescabalar-se del desencís viscut en l'edició passada de la Champions, en què va caure en la final –jugada al seu estadi– contra el Chelsea en els penals. Enguany manté una trajectòria impecable a Europa, tant en la primera lligueta –primer del grup F– com en les eliminatòries de vuitens i quarts, en les quals ha superat rivals de nivell, l'Arsenal i el Juventus. De fet, la solidesa del projecte ha convençut un vell conegut de l'afició blaugrana, ni més ni menys que l'arquitecte del millor Barça de la història, Pep Guardiola, que després d'un any sabàtic es farà càrrec de l'equip muniquès en substitució de Jupp Heynckes a partir de l'estiu. Tot i això, ahir Heynckes ja va advertir que no parlarà amb el tècnic de Santpedor per preparar l'eliminatòria. “Mai no he consultat ningú per saber alguna cosa dels meus rivals. No necessito ningú per estudiar-los”, va etzibar quan l'hi van preguntar.

“Veurem molt de futbol en aquesta semifinal”, va destacar Andoni Zubizarreta, desplaçat a Nyon per assistir en directe al sorteig acompanyat per Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu del club, i Amador Bernabéu, delegat en les relacions amb la UEFA. El secretari esportiu del futbol blaugrana també va destacar que es tracta d'una eliminatòria “entre dos grans equips amb estils diferents”, i que conté tots els elements per a l'espectacle: “Hi haurà grans jugadors, grans entrenadors i grans aficions, tot en grans dosis.”

Els elogis es van traslladar també al cantó muniquès. Heynckes va qualificar de “repte apassionant” la semifinal contra el Barça, al qual va descriure com “el millor equip d'Europa”. “Ha entusiasmat i dominat Europa en els últims quatre anys amb el seu futbol fantàstic i creatiu”, va afegir.

El desenllaç, a casa

La primera batalla es disputarà a l'Allianz Arena coincidint amb la diada de Sant Jordi (23 d'abril). En aquest sentit, el sorteig sí que va ser favorable als blaugrana, que ja han expressat en diverses ocasions que prefereixen jugar la tornada al Camp Nou, tal com ha succeït en les anteriors eliminatòries contra el Milan (vuitens) i el PSG (quarts).

A hores d'ara, el principal objectiu de la plantilla dirigida per Tito Vilanova és arribar al primer duel de semifinals amb els seus efectius en les millors condicions. En aquest sentit, cal esperar que Leo Messi no torni a jugar fins a la gran cita del 23 d'abril, prou allunyada per recuperar-se del tot de la lesió muscular al bíceps femoral de la cama dreta. L'interrogant se centra, sobretot, en Carles Puyol, sotmès a una artroscòpia al genoll dret a mitjan març. Amb Javier Mascherano com a absència assegurada, ben segur que el capità blaugrana treballarà al màxim per poder participar en l'anada.

Tenir tots els jugadors en bones condicions és més un desig que un objectiu
Andoni Zubizarreta
SECRETARI ESPORTIU DEL BARÇA
Serà un repte jugar contra aquest equip que ha entusiasmat i dominat Europa els últims quatre anys
Jupp Heynckes
tècnic del bayern munic
Ell [Guardiola] no vol ser convidat. No vol molestar el club ni Heynckes, és una gran persona
Karl-Heinz Rummenigge
President del Bayern munic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diploma per a Èlia Canales

Girona/París
 

Corsaris de París

 
 

Or català 8 anys després

Sant Andreu de Llavaneres
 

Oriol Romeu torna a casa

Girona
 

El Nàpols, en el camí

Girona
 

Jordi Fernández els envia a casa

BADALONA / lillA (frança)
 

Sèries? Dues tasses

París / Girona