S'afegeixen dues cares noves en l'expedició del Barça

Edu Oriol, un davanter fitxat del Sant Andreu, serà l'onzè membre del planter a l'estada anglesa

D'altra banda, l'exjugador del club Jordi Roura s'incorpora al cos tècnic del primer equip

Finalment, seran onze els jugadors del filial del FC Barcelona els que participaran en la primera estada de la pretemporada del Barça a terres britàniques. El davanter Edu Oriol, fitxat aquesta temporada del Sant Andreu, tindrà l'oportunitat d'entrenar-se amb el primer equip i, fins i tot, d'aspirar a ser un dels jugadors que debuti en els dos partits amistosos programats en aquesta estada contra el Tottenham, divendres, i l'Al -Ahly, diumenge. Cal recordar que Pep Guardiola va curt d'efectius en atac, ja que Thierry Henry no podrà disputar cap dels dos partits del torneig que es jugarà a l'estadi de Wembley per culpa d'unes molèsties que arrossega des del final de la temporada passada. Tampoc es pot descartar que Aleksandr Hleb hagi de fer les maletes per incorporar-se a la concentració de l'Inter de Milà si finalment s'acaba tancant l'operació de la seva cessió. En la mateixa situació es troba l'islandès Eidur Gudjohnsen.

La resta de jugadors del planter que faran l'estada a Marlow són: Albert Dalmau, Martín Montoya, Andreu Fontàs, Marc Muniesa, que va debutar amb el primer equip el curs passat contra l'Osasuna al Camp Nou, Víctor Espasandín, José Manuel Rueda, Jonathan dos Santos, Jeffren Suárez, que l'any passat també va fer l'estada a Saint Andrews, Rubén Rochina i Gai Assulin. L'expedició està formada per un total de 28 jugadors, 17 del primer equip i 11 del planter. Està previst que en els amistosos Pep Guardiola faci moltes rotacions, ja que un dels objectius principals d'aquesta estada és que els jugadors vagin agafant la forma, però també és molt important que cap d'ells torni a Barcelona lesionat.

L'altra cara nova és al cos tècnic. Amb l'expedició del FC Barcelona també hi ha viatjat l'exjugador de l'entitat Jordi Roura, que aquesta temporada formarà part dels homes de confiança del tècnic de Santpedor. Roura, que fins ara treballava en el futbol de base, col·laborarà amb Planchart i Torrent en l'apartat d'observadors del primer equip i els ajudarà a l'hora d'analitzar els rivals que es vagi trobant l'equip durant la temporada. La tasca d'aquests dos col·laboradors del tècnic de Santpedor va ser una de les claus del bon rendiment de l'equip la temporada passada. Ells dos, i a partir d'ara amb l'ajuda de Roura, són els encarregats de gravar els partits dels rivals per, posteriorment, analitzar juntament amb Guardiola quins són els punts febles dels rivals i els seus sistemes tàctics. També s'encarreguen de preparar vídeos personalitzats sobre la manera de marcar d'alguns defenses o els moviments dels davanters, Posteriorment, el tècnic ensenya el material als seus jugadors en les xerrades prèvies als partits. La seva feina també és vital a l'hora de decidir les jugades d'estratègia en atac i en defensa.


Hleb ha viatjat amb l'expedició, però si finalment es tanca la seva cessió podria fer les maletes

El City, ben a prop de jugar el Gamper

Quan l'expedició blaugrana va arribar a l'aeroport de Luton, al nord de Londres, ahir a la tarda, el vicepresident esportiu, Rafael Yuste, va parlar amb els mitjans de comunicació. A més de repassar l'actualitat del mercat de fitxatges, mercat en què Ibrahimovic i Eto'o són els noms dels quals més es parla, Yuste gairebé va donar per fet que serà el Manchester City el rival en la pròxima edició del trofeu Joan Gamper. El vicepresident també va explicar que comparteixen al cent per cent els motius esgrimits per Pep Guardiola a l'hora de decidir la marxa del camerunès Samuel Eto'o, a qui també va elogiar. «És meravellós i ha donat molt al Barça», va comentar. Yuste es va mostrar molt orgullós pel fet que onze jugadors del planter facin l'estada al costat dels homes del primer equip, fet que demostra la bona feina que fa el club en les categories inferiors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.