Barça

Xavi, el col·leccionista de lligues

Xavi Hernández, als 33 anys, s'ha convertit ja en el futbolista amb més títols de lliga de la història del FC Barcelona

El de Terrassa, al club des dels 11 anys i amb contracte fins al 2016, acumula 21 títols

Xavi Hernández va entrar al FC Barcelona amb només onze anys, el juliol del 1991. Poc més de dues dècades després, aquell noi de Terrassa que començava a fer els seus primers passos en el món del futbol és ja història viva del Barça. De l'aleví blaugrana, a símbol del barcelonisme.

Xavi, el futbolista del club amb més partits oficials disputats (673), és també el jugador amb més títols guanyats en la història de l'entitat i també el futbolista espanyol amb més trofeus en el global de totes les competicions. Després de passar per totes les categories inferiors del club i d'ençà que va debutar amb el primer equip un 18 d'agost del 1998 contra el Mallorca en la supercopa d'Espanya, el migcampista de Terrassa ha conquerit ja 21 títols com a membre de la primera plantilla del FC Barcelona. 21 títols com a blaugrana (7 lligues, 3 Champions, 2 copes del Rei, 2 supercopes d'Europa, 5 supercopes d'Espanya i 2 mundials de clubs) i 3 amb la selecció (1 mundial i 2 Eurocopes). 24 títols en total com a professional i tres podis en la gala de la Pilota d'Or organitzada per la FIFA, votat en les tres ocasions com el tercer millor jugador del món. Quasi res.

Amb la lliga guanyada dissabte passat a la nit des del sofà de casa, gràcies a l'empat del Real Madrid en la seva visita Cornellà-el Prat contra l'Espanyol –suposa la quarta lliga en els últims cinc anys–, i començada a celebrar com pertoca dilluns, amb la rua amb autocar que va portar els campions per alguns dels carrers més cèntrics de la Ciutat Comtal, Xavi n'acumula set en total i es converteix en el futbolista del club amb més lligues de tota la història. Setena de Xavi i primera de Cesc, Song, Alexis, Jordi Alba, Bartra, Montoya, Tello i Dos Santos, que s'estrenen. El segon capità de l'equip, que l'hivern passat va renovar fins a l'any 2016 –aleshores tindrà ja 36 anys i en durà 25 com a blaugrana–, és un autèntic col·leccionista de lligues. Amb aquesta última, a més, el 6 del Barça supera ja dos mites més de la història del barcelonisme com Antoni Ramallets i Pep Guardiola, tots dos amb sis lligues cada un –si bé és cert que el futur inquilí de la banqueta del Bayern de Munic en suma tres més com a entrenador–. Al club de les sis, al costat d'el Gat de Maracanà i el noi de Santpedor, hi entren també membres de l'actual plantilla com l'argentí Leo Messi, Andrés Iniesta, Carles Puyol i Victor Valdés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.