des d'anglaterra

Sergi de juan

I ara, tranquil·litat

Un cop enllestit el fitxatge d'Ibrahimovic, ja ha desaparegut el nerviosisme que hi havia les últimes setmanes a les oficines del club. Lligar la incorporació d'un davanter centre era l'objectiu prioritari de l'entitat, que no volia que la situació de Samuel Eto'o s'enquistés encara més i haver de veure'l demà en el retorn a la feina dels internacionals que van disputar la copa de les Confederacions o partits classificatoris pel mundial.

Tancat aquest tema i el del lateral esquerre amb Maxwell, la secretaria tècnica ja es pot mirar el mercat futbolístic amb una tranquil·litat que no tenia fa uns dies, i tots els estaments del club poden respirar alleugerits perquè els principals objectius ja s'han acomplert. I el primer amistós de divendres contra el Tottenham encara els ha ajudat més a reforçar aquesta sensació perquè els joves del planter van deixar una molt bona imatge contra un equip amb jugadors de molta més experiència i nom. En acabar el partit Guardiola només va fer que felicitar-los pel nivell que havien mostrat i va reconèixer que fins i tot l'havia sorprès el seu rendiment. Que en el planter blaugrana hi ha futur no només ho diuen en el club, sinó que tots els jugadors que aquests dies han passat per la sala de premsa del Bisham Abbey National Sports Centre han elogiat la qualitat de tots els joves, i alguns com Henry s'han mostrat entusiasmat amb la política d'apostar pel futbol de formació que segueix el Barça. De fet, va reconèixer que li semblava «increïble» que una entitat tan gran i que cada any disputa tots els títols segueixi aquest camí.

Aquest elogi al planter ve al cas perquè no cal que el club perdi el nord per si finalment no pot incorporar el mig i el defensa que encara falten per completar la plantilla. Ja sé que el de divendres només era un partit amistós de pretemporada i que seria molt precipitat treure conclusions definitives, però estic convençut que en un equip fet com el Barça si algun dia qualsevol d'aquests joves ha de jugar no faria baixar el nivell global ni desentonaria de manera significativa. L'altre dia a Wembley tots els barcelonistes van poder comprovar com el club té futur amb l'atreviment de Pedro i Jeffren, la força i el talent de Jonathan dos Santos, la serenor i classe de Muniesa, el saber fer de Montoya i Fontàs, el desequilibri de Gai i les qualitats de la majoria dels joves que aquests dies han estat a Marlow. Això sí, no es poden aturar i han de continuar treballant de valent per anar millorant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.